E-Ticaret Paketleri Nasıl Seçilir? Online Ödeme nasıl alınır? | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    8.142,00
    % -0,64
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5021
    % -0,03
  • € EURO
    34,8502
    % -0,50
  • £ POUND
    40,6693
    % -0,43
  • ¥ YUAN
    4,4798
    % -0,18
  • РУБ RUBLE
    0,3542
    % 0,48
  • BITCOIN/TL
    2077325,170
    % -0,99
  • BIST 100
    9.915,62
    % 2,05

E-Ticaret Paketleri Nasıl Seçilir? Online Ödeme nasıl alınır?

E-Ticaret Paketleri Nasıl Seçilir? Online Ödeme nasıl alınır?
728 90

E-ticaret son dönemlerin en trend ve merak edilen sektörleri arasındaki yerini alırken; birçok kişi, marka ve işletme açısından da dijital ortama hızlı bir şekilde entegre olmak kaçınılmaz bir durum haline geldi. Dijital çağda bu değişime en hızlı adapte olan ve gelişim gösteren alanın ise pazarlama olması yaşanılan durumun en doğal sonuçlarından biri. Özellikle pandemi döneminin de etkisiyle meslek grupları arasında ‘dijital pazarlama sektörü’ kazandığı popüler görünümünü ve ivmesini sürdürmeye hız kesmeden devam ediyor.

Başlıklar

Dijital Pazarlama: İşinizin Geleceğini Garantiye Alın!

Dijital pazarlama, en basit tanımıyla geleneksel pazarlamanın dijitalleşmiş şeklidir. Konvansiyonel pazarlama sektöründe bir pazarlama ekibinin yürüttüğü tüm süreçlerin internet ortamında yürütülmesine dijital pazarlama diyebiliriz. Dijital pazarlama, ürün ya da hizmet reklamlarının hepsinin dijital mecrada yapılmasını kapsayan uzun ve geniş bir sürece karşılık gelir. Sonuç olarak, sanal dünyanın gücü ve iletişimin mobil devrimiyle ticaret ve pazarlama anlayışının değişimi, dijital pazarlama ve e-ticaret sektörlerine popülerlik kazandırdı.

Dijital pazarlama araçları arasında; arama motorları, internet, sosyal medya kanalları, mobil aplikasyonlar ve çok daha fazlası yer alır. Özetle; internetin ulaşabildiği her alanı pazarlama ve reklam stratejileri için değerlendirmek, dijital pazarlamanın kapsamına girer. En az iki kurum ya da kişinin iletişim kurabildiği her etkileşim, pazarlama yapmanız için uygun bir zemin yaratır. 1990 yılında ilk defa ortaya atıldıktan sonra dijital pazarlama kavramı 1994 yılında ilk tıklanabilir banner reklamı piyasaya sürüldü. Üzerinden bu kadar zaman geçmiş olsa da hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Siz de markanız için en doğru e-ticaret platformunu seçerek dijital pazarlama dünyasında fark yaratabilir ve rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz.

online alisveris internet

E-ticaret: İşleri Büyüten Ticaret

Çok uzun zamandır geleneksel ve konvansiyonel ticaretin yerini artık dijital mecralar üzerinden yapılan yeni bir ticaret yapma şekli almaya başladı. E-ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için alternatif ödeme kanallarıyla web siteleri üzerinden sipariş vermenizi ya da ticaret yapmanıza imkân tanıyan alış-veriş şeklidir. İçinde yaşadığımız çağa uygun bu yöntem; özellikle, küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri için en avantajlı ticaret yapma yöntemi konumuna yükseldi.

300 250 4

E-ticaret, en basit tanımıyla fiziki mağazaların dijital dünyaya uygun çevrimiçi mağazalara dönüşmüş şeklidir. Ancak, e-ticaret pazarlama yöntemleri satılabilir maddi bir ürünün yanı sıra bir fikri de satabilmeyi olanaklı kıldığından, ticaret yapmak isteyen herkes için devrim niteliğinde bir öneme sahiptir.

Neden E-ticaret Yapmalısınız?

E-ticaret işletmeler için, bulundukları konumun çok ötesinde yer alan yeni pazar yerlerine ulaşma imkânı sunar ve bu bakımından da bulunmaz bir nimet olma potansiyeli barındırır. Böylece çok daha fazla sayıda ürün ya da hizmet sağlayarak işletmelerin pastadan aldığı payı arttırmasına olanak tanır. Özetle, dijital pazarlama ve e-ticaret kanalları çok daha fazla tüketiciye ulaşabilmeyi sağlayan oldukça işlevsel araçlardır. Aynı zamanda ister potansiyel isterse var olan müşterilerinizle her an iletişim kurabilir ve aranızdaki sadakat bağını güçlendirebilirsiniz.

E-ticarete Nasıl Başlanır?

Online(çevrim içi) ürün tedarik ederek, ticaret yapma potansiyelinin ivmesini gösteren çok sayıdaki dijital pazarlama istatistikleri, e-ticarete başlamanın işletmeler açısından önemi kanıtlar nitelikte verilerden oluşuyor. Ancak, hızla gelişen ve değişen bu yenidünyanın dinamikleri beraberinde e-ticaret sektörüne dair bir kavram kargaşasını ve kafa karışıklığını da getirdi.  İster dijital dünyada varlık kazanmak isteyen yerel fiziki bir işletme sahibi olun, isterseniz de sıfırdan online bir iş kurmak isteyin; sanal mağazanızı kurmak için bazı önemli araç ve detayları bilmeniz gerekiyor.

Peki, aslında uzun zamandır var olan ancak son dönemlerde iyiden iyiye profesyonel bir görünüm kazanan e-ticarete nasıl başlanır?

  • İlk adımda hangi ürünü ya da nasıl bir hizmet satmak istediğinize emin olun.
  • Alan adı ve firma adı belirleyin.
  • Şirket kurulumunuzu yapın.
  • Kendinize en uygun e-ticaret altyapınızı seçin.
  • Hedef kitlenizi belirleyin.
  • Logo dâhil tüm görsel çalışma süreçlerinizi tamamlayın.
  • Rakip analizini yapın ve güçlü bir marka stratejisi kurgulayın.
  • Site tasarımınıza önem verin.
  • Kullanıcı deneyimine önem verin ve kullanıcı dostu bir sürece odaklanın.
  • Bir dropshipper (tedarikçi) ile anlaşma yapın.
  • Ödeme hizmeti sağlayıcınızla iletişime geçin.
  • İş yapınıza karar verin.
  • Pazarlama kampanyaları başlatın.

Kendinize En Uygun E-ticaret Altyapı ve Platformu Seçin!

İşletmenizin sorunsuz ilerleyebilmesi için üzerinde kurulu olduğu e-ticaret yapısı ve özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. E-ticaret altyapınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler ise;

  • Sunduğu ticaret kanalları,
  • Ücretlendirme paketleri,
  • Mobil görünüm optimizasyonu,
  • Tasarım becerileri.

Hedef Kitlenizi Belirleyin!

Tıpkı geleneksel pazarlama da olduğu gibi e-ticaret yaparken de en önemli unsur müşteridir. Sanal bir mağaza açmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken en önemli konuların başında, kime satış yapmayı iyi planlayıp kurgulamanız yer alır. Hedef kitle planlanması; satılacak ürün ya da hizmeti, pazarlama stratejilerini, web sitesi tasarımını ve nakliye ihtiyaçlarını belirlemek açısından oldukça kritiktir.

Satmak İstediğiniz Ürün ya da Hizmeti Belirleyin!

E-ticaret mağazası açmanın önemli unsurlarından bir diğeri ise ne satılacağının belirlenmesidir. Bu seçimi yapmadan önce hedef kitlenin ihtiyaçlarını göz önünde tutmak işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Diğer bir yöntem, pazardaki trendleri takip ederek popüler bir ürünü farklı özelliklerle ya da iyileştirerek satışa sunmak olabilir. Gönderimi kolay ürünlere yönelmek de önemlidir. Satışlardan elde edilecek kazanç oranını da mutlaka iyi hesaplamalısınız.

Bir Dropshipper (Tedarikçi) İle Anlaşın!

Dropshipping, herhangi bir ürünü stoklamak, yönetmek ya da göndermek zorunda kalmadan satış yapmanıza imkân tanıyan kullanışlı perakende iş modelidir. Hiç vakit kaybetmeden e-ticaret dünyasında satış yapmak istiyorsanız, başlatması ve yürütmesi kolay bu yöntem tam sizin aradığınız iş modeli olabilir. Bir tedarikçi ile anlaşarak çok kolay stoksuz bir iş kurabilirsiniz. Stoksuz satış işletmesi; kurulumda hız sağlarken, aynı zamanda siparişi tamamlama kolaylığı, ürün yönetimi, ön giderleri en aza çekmek gibi başka önemli avantajlar da sağlar. Sonuç olarak, kullanıcılar sanal mağazanızdan satın alma işlemeni gerçekleştirdiğinde, sipariş edilen ürün bilgilerini yerine getiren ve gönderen tedarikçinize iletmeniz yeterli olur.

Ödeme Hizmeti Sağlayıcınızla İletişime Geçin!

Bir e-ticaret mağazası açarken, firmanızın online(çevrimiçi) ödemeleri güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmesi kritik bir adımdır. Ödeme kanallarına karar verirken, müşterilerin sıklıkla kullandıkları ödeme seçeneklerini içeren ve farklı ödeme alternatifleri sunan bir sistem kurmak iyi bir fikir olabilir. Ödeme hizmet sağlayıcınız, ödemeler dâhil olmak üzere işletmeniz adına her işlem için özel işlem uygulamanıza olanak tanır. Çevrimiçi mağazanız üzerinden ödeme almaya başlamak içinse tedarikçiniz tarafından onaylanmanız gerekir.

Mağaza ve Alan Adınızı Belirleyin!

Sözünü ettiğimiz adımları attıktan sonra, işletmeniz için marka değeri yaratacak ve akılda kalacak bir isim yaratmanız gerekir. İsim bulma konusunda sektörünüz, ürününüz, değerleriniz ya da sizi benzersiz kılan özelliklerle ilgili çağrışım yapacak kelimeler üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Aynı zamanda marka adı tercinizi SEO odaklı kurgulamanız oldukça işinize yaratacaktır. Hedef kitlenizin kullandığı kavramları ya da markanızla ilgili çevrimiçi arama trendlerinden faydalanabilirsiniz.

Online Alisveris ve Puf Noktalari

E-ticaret Mağazanızın Kullanıcı Dostu Olmasına Dikkat Edin!

Çevrimiçi mağazanızın vitrinini tasarlarken dikkatli olmalısınız. Tasarımın dönüşümler için optimize edilmesi markanızın geleceği için önemli bir unsurdur. İşletmenizin web sitesinin estetik bir görünüme sahip olması önemli olsa da satın alma ve ödeme işlemleri sırasında ziyaretçilere kolaylık sunması da atlamamanız gereken bir detaydır. Amacınızın net anlaşıldığı, iyi tanımlanmış ‘call to action’ yönlendirmelerinin yer aldığı, iyi düzenlenmiş ve kolay gezilebilen kullanıcı dostu bir mağaza tasarlamaya özen gösterin.

Güçlü Bir Marka Stratejisi Kurgusu Oluşturun!

E-ticarette başarılı olmak ve işletmenizin gelecekteki varlığını pekiştirmek için güçlü bir e-ticaret marka kimliği oluşturmak da oldukça önemlidir. Dijital dünyada marka kimliğinizi güçlü bir kurgu ile yaratmanız sanal mağazanızın akılda kalıcı bir yer edinmesine neden olur. Güçlü bir marka kimliği bilinci yaratmak; logosu, firma adı, renk yelpazesi ve ses tonuna kadar pek çok unsurları içinde barındıran bir süreçtir. Marka kimliğinin, potansiyel müşterileriniz ile güçlü bir bağ kurmadaki rolünü iyi kavramanız gerekir. Güçlü bir marka kimliği sayesinde müşterilerinizin işletmenize olan güvenini ve sadakatini de garanti altına almış olursunuz.

İş Yapınıza Karar Verin!

Şirket yapısını belirledikten sonra bir iş kurmanın tüm yasal gerekliliklerini tamamlayın. E-ticaret mağazanız üzerinden satış yapıp herhangi bir ödeme kanalını kullanabilmeniz için vergi mükellefi olmanız gerekir.

Dijital Pazarlama Kampanyalarınızı Harekete Geçirin!

Sosyal medya platformlarında e-ticaret mağazanız için bir işletme sayfası oluşturabilirsiniz. Bu mecralar aracılığıyla; web sitesi bağlantısı, adres ve iletişim bilgileri başta olmak üzere işletmenize ait bilgileri profil sayfanızda güncel olarak yayınlayabilirsiniz. Çevrimiçi mağazanızı Facebook ya da Instagram ile entegre hale getirerek müşterilerinize doğrudan satış yapma imkanı bulabilirsiniz. Müşterilerin arama motorlarında arama yaptıklarında en üst sıralarda yer alacak şekilde web sitenizi optimize etmeniz de gerekir. Ücretli ya da ücretsiz dijital pazarlama ve reklam stratejileriyle potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

E-ticaret Altyapısı Nasıl Seçilir?

E-ticaret altyapısı, işletmelerin web siteleri üzerinden pazarlama ve satış gibi pek çok işlemi yönetmesine yarayan yazılım sistemleridir. Siteyi ziyaret eden müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol üstlenir. Güçlü bir e-ticaret yazılım altyapısı, işletme ve kullanıcılar arasında sürekli bir iletişim kurulmasına da olanak tanır. Bu yönde İdeasoft başlangıç için güzel bir iş ortağı olacaktır.

Marka stratejilerinize en uygun altyapıyı seçmeniz, süreç içindeki faaliyetlerinizden maksimum fayda elde etmenizde büyük destek sağlar. E-ticaret altyapı seçiminde; esneklik, kullanılabilirlik, ölçülebilir veri analizi, bütçe, güvenlik, hedef kitle, ürün yelpazesi, güçlü planlama, etkili yönetim, SEO ve teknik destek gibi kriterler oldukça belirleyici bir rol üstlenir.

E-ticaret Altyapısı Çeşitleri Nelerdir?

E-ticaret altyapı yazılımları çeşitleri arasında yer alan örnekleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Magento: Genellikler büyük markaların tercih ettiği bir e-ticaret yazılım çeşididir. Şirket içi ve açık kaynaklı bir çözüm sunar.

OpenCart: Daha çok küçük işletme sahipleri, serbest çalışanlar ya da orta ölçekli tedarikçiler için elverişli bir kanaldır. Program, açık kaynaklı çevrimiçi mağaza yönetimi özelliği ile anılır. Dijital pazarlama yapanların birden fazla mağaza ve ödeme alternatifi sunmasına, ürünlerin özelliklerini yönetmesine ve sınırsız ürün eklemesine imkân tanır.

Wix: Tam anlamıyla kullanıcı dostu olarak tasarlanan bir programdır. Sürükle-bırak ara yüz tasarımı sayesinde yaratıcılık arayan işletme sahipleri için ideal seçim olabilir.

Shopify: Daha çok başlangıç seviyesinde ve stok sayısı 100’den az olan işletmeler için uygun bir yazılımdır.

BigCommerce: Gelişmekte olan ve büyüyen bir e-ticaret altyapısıdır. Özellikle küçük ölçekli işletmelere, yerel özellikleri ve SEO denetimi için başlangıç seviyesinde özel bir deneyim imkânı yaratır.

WooCommerce: Zengin tema seçenekleri sunması öne çıkan özelliğidir. Bu program WordPress tabanlı, ücretsiz ve açık kaynak kodlu özelliklere sahiptir. Sunduğu şablonlar sayesinde içerik düzenlemelerinde kolaylık sağlar.

3dCard: API gerektirmeyen program aynı zamanda çok dilli destek ve profesyonel nakliye hizmeti de sağlar.

Joomla: Kurulum yapmanızı sağlayan program aynı zamanda içerik düzenlemesi yapmanıza da yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Ücretsiz video desteği sayesinde ise sistemi kullanmayı öğrenmenizi kolaylaştırır. Özel ürün katalogları, veri analizi, stok kontrolü, rezervasyon ve iletişim alternatifleri gibi çözümler sunar.

PrestaShop: Tamamen özgün bir sanal mağaza yaratmanızı sağlar. Şablonlara ürünlere kendiniz yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kendi tasarladığınız bannerlarla kampanyanızı kurgulayabilirsiniz.

İyi Bir E-ticaret Yazılımın Sahip Olması Gereken Özellikler

E-ticaret dünyasına iyi bir giriş yapmak için başarılı bir e-ticaret altyapısını tercih etmiş olmak şarttır. Çünkü müşteri memnuniyetini garanti altına alacak en büyük etken sorunsuz işleyen bir e-ticaret yazılımıdır.  Bir e-ticaret altyapısının başarılı olmasını sağlayacak pek çok faktörden söz edilebilir. Bu faktörlerin hepsini aynı çatı altında toplayan ve işletmelere özel çözümler sunan sektörde öncü firmaları tercih edebilirsiniz.

Peki, dijital dünyada ticaret yaparken başarılı sonuçlar elde etmek için ne tür bir e-ticaret alt yapısına sahip olmalısınız? İşte size başarılı bir e-ticaret yazılımın olmazsa olmazları:

  • Mobil uyumluluk özelliği
  • Kullanıcı dostu ara yüz
  • SEO uyumluluk
  • Kargo entegrasyonu
  • Raporlama ve veri analizi
  • Hızlı yüklenen sayfalar
  • Alternatif ödeme seçenekleri
  • Ödemede farklı para birimleri
  • Teknik destek imkanı

En Güçlü E-ticaret Yazılımı Nasıl Seçilir?

E-ticaret yazılımlarının güçlü özelliklerle kusursuz bir yapı kazanmasını belirleyen birbirinden farklı pek çok faktörden söz etmek mümkün. Bu faktörlerin hepsini aynı şemsiye altında toplayarak hazırladığımız yazımızda e-ticaret altyapı platformları hakkında genel bilgi sahibi olmanıza yardımcı olmayı amaçladık. En iyi e-ticaret yazılımına karar vermeniz için tüm kritik detayları bulabileceğiniz yazımızı dikkatlice okumaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

İşte kusursuz bir e-ticaret yazılımı hakkında bilmeniz gerekenler

E-ticaret dünyasına girmeye kesin olarak karar verdiniz ve şirketinizi de kurduktan sonra başarılı satışlar elde etmek istiyorsunuz. Böyle bir süreçte şirket kurulmasından sonraki en önemli adım güçlü bir e-ticaret yazılımına karar verilmesidir. Online ticaret projelerinde işlevselliği ve güvenliği yakalamak adına kritik önem taşıyan temel hizmetlerin başında e-ticaret altyapı platformları yer alır. Bu platformlar kapsayıcılığı bakımından oldukça geniş özellikler taşır ve kendi içlerinde de çeşitli uygumalar yer alır.

Türkiye’de kullanılan 300’den fazla e-ticaret yazılım altyapısı olduğunu güncel veriler sayesinde biliyoruz. Bu kadar seçenek arasından ise yalnızca 50 tanesi kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilirken ilk 10’da yer alan firmalar pazarın %60’ına hâkim durumda. Bu kadar çok e-ticaret yazılımı arasından hangisinin kendinize en uygun olduğuna karar verebilmek için bilgi teknolojileri açısından ne kadar güçlü bir yapıda olduğunu belirlemeniz oldukça önemlidir.

Dijital pazarlamanın en önemli alanı olan e-ticaret sisteminin temelini oluşturan altyapı platformları markanızın geleceğini belirleyen en önemli etkendir. Kullanılabilirliği, hızı, entegrasyon özellikleri, stabilizesi, optimizasyonu, kaynak ihtiyacı ve gelişme açık olması gibi birçok dinamik söz konusudur. E-ticaret sektöründe altyapı kavramanı dar ve geniş olmak üzere iki alanda değerlendirmek mümkün.

Dar anlamda diye sözünü ettiğimiz konu, proje altyapısı için ihtiyaç duyulan sunucu, arge, tasarım ve iş gücü gibi fiziksel etkenleri içine alır. Geniş anlamıyla altyapı ise; hali hazırda sahip olduğu ya da sahip olması gereken sunucu, ARGE, iş gücü, tasarım, yazılımsal yönetim yapısı(üye, kampanya, sipariş, içerik), SEO uyumu, entegrasyon ve raporlama gibi farklı konuları kapsar. Saydığımız bu özelliklerin yanı sıra ise bu konularla ilgili bilgi, tecrübe ve beceriyi de kapsayan dijital pazarlama ve müşteri hizmetlerine de karşılık gelir.

E-ticaret sitesi kurmak isteyen işletmeler için üç farklı seçenek mevcut. Bu seçenekler ise;

  • Açık kaynak kodlu yazılımlar,
  • Hazır e-ticaret paketleri,
  • E-ticaret sitesi yazdırma, bu seçeneklerden birini kullanarak çevrimiçi mağaza kurmanız mümkün.

Açık kaynak kodlu yazımlar ve e-ticaret sitesi yazdırma seçenekleri hem uzun hem de maliyetli bir sürece karşılık geldiği için işletmelerin daha az tercih ettiği yöntemlerdir.

E-ticarete hızlı bir başlangıç yapmak ve hemen başarıyı yakalamak isteyen markalar hazır e-ticaret yazılım paketlerini tercih ederek sanal mağazalarını kurabilir. Hazır e-ticaret paketleri işletme web sitenizi çok hızlı bir şekilde kurabildiğiniz gibi bütçeniz de tasarruf edebilirsiniz. Böylece kullanacağınız sermayenin büyük bölümünü işinize harcama fırsatı yakalamış olursunuz.

En İyi E-ticaret Yapan 10 Firma: Güçlü Altyapı!

  • İdeasoft
  • T-Soft
  • Ticimax
  • Akınsoft
  • Omni E-ticaret
  • Hipotenüs
  • Odyo Bilişim
  • Projesoft
  • Platin Market
  • E-pazar Soft

Sektörünüz İçin En Uygun E-ticaret Paketini Nasıl Seçebilirsiniz?

E-ticaret aracılığıyla internetten herhangi bir ürün ya da hizmet satışı yapmak için bir e-ticaret sitesi kurmak atılacak ilk adımdır. Çünkü kullanıcılar çevrimiçi satın alma işlemlerinde, markaların sunduğu ürün ya da hizmetlere bu siteler üzerinden erişebilir ve alışverişini gerçekleştirir. Tam da bu aşamada internetten ticaret yapmak isteyen markaların bir e-ticaret altyapısı satın almaları gerekir.

Müşterilere ulaşmanın tek yöntemi olan bu seçimi yaparken markaların pek çok faktörü göz önünde tutarak karar vermesi önemlidir. Çünkü tercih edilen e-ticaret altyapısının profesyonel olması, gerektiğinde hızlı ve pratik çözümler sunması yapılacak olan satışa doğrudan etki eder.

Peki, markalar kendi pazarları açısından en uygun e-ticaret paketini nasıl seçmelidir? Sizler için hazırladığımız konunun detaylarına bir göz atmadan kararınızı vermeyin!

  • İşletmenizin neye ihtiyacı olduğunu önceden belirleyin!
  • Genel özellikleri inceleyin!
  • Web alanı,
  • Database,
  • Trafik,
  • E-posta gibi özellikler her e-ticaret paketinde farklı şekillerde tasarlanır.
  • E-ticaret altyapısının referanslarını mutlaka inceleyin!
  • Temaları inceleyin!
  • Entegrasyonlar Hakkında Bilgi Edinin!
  • Modül ve özellikleri öğrenin!
  • Sağlanan imkanları öğrenin!
  • SEO özelliklerinin neler olduğunu inceleyin!

Seçeceğiniz paketin genel özellikleri yapacağınız satış üzerinde olumlu ya da olumsuz etki yaratabilir. E-ticaret paketi tercihini yapmadan önce bu genel özellikler bakımından en iyi e-ticaret paketleri arasından seçim yapılmalıdır.

E-ticaret Ödeme Yöntemleri ve En Çok Tercih Edilen Ödeme Sistemleri Hangileridir?

Satın alma veya satış yapma doğası gereği bir ödeme şeklini de içerisinde barındırır. Bir ürün ya da hizmete verilen değer anlamına gelen ödeme yöntemi başlangıçta para olarak karşılık bulurken günümüzde bu durum dönüşmeye başladı. Artık müşteriler fiziki mağazalar dâhil pek çok ödeme yöntemini tercih edebiliyor.

E-ticaret sektöründe kullanılan ödeme yöntemlerine bakıldığında da benzer bir durumla karşılaşmak mümkün. İlk akla gelen ödeme biçimi kredi kartları olsa da farklı beklentilere cevap veren e-ticaret ödeme sistemleri de kullanıcıların dikkatini çoktan çekmeye başladı bile.

Konuyu kullanıcılar açısından ele aldıktan sonra, bir de internet üzerinden satış yapan siteler açısından değerlendirebiliriz. Günümüzde alternatif ödeme kanalları arasında yer alan farklı ödeme sistemleri, e-ticaret yapan işletmeler için birçok kolaylık sunması bakımından oldukça popülerleşmeye başladı.

Peki, alternatif e-ticaret ödeme sistemleri nelerdir?

  • Kredi kartı ile ödeme,
  • Havale/EFT ile ödeme,
  • Sanal kartlar aracılığıyla ödeme,
  • Anında alışveriş kredi ile ödeme,
  • Kapıda ödeme,
  • Mobil ödeme, gibi seçeneklerden kendinize en uygun olanı tercih ederken güvenlik konusuna dikkat etmeniz gerektiğini söylemeden geçmeyelim.

Sanal Kredi Kartları

Son yıllarda çevrimiçi satın alma işlemleri arasında kullanımı yaygınlaşan ödeme yöntemlerinden biridir. Bu tip kartlar gerçek kredi kartları ile bağlantılı olmasının yanı sıra kullanıcılarına özel limit tanımlama fırsatı da tanıyor. Sanal kredi kartlarının bir diğer önemli özelliği de müşteriler alışveriş yaparken kart bilgilerini verseler dahi istenmeyen bir durum söz konusu olduğunda belirli limite sahip kartlardan daha fazla işleme onay verilmemesidir.

PayTR Ödeme Çözümü: E-ticaret Ödemelerinizi Güvenle Gerçekleştirin!

E-ticaret üzerinden satış yapmak isteyen işletmelerin en önem verdikleri konuların başında çevrimiçi müşterilerine en hızlı ve güvenli ödeme seçeneklerini sunmak gelir.

PayTR Nedir?

E-ticaret dünyasına giriş yapmaya hazırlanan işletmelerin potansiyel müşterilerine güvenli bir online alışveriş sistemi sunması bir zorunluluktur.

PayTR, kullanıcılarına sanal POS ve alternatif ödeme çözümleri sunan lisanslı bir ödeme markasıdır. Birçok e-ticaret hazır altyapısı sunan firmada sanal POS entegrasyonu olduğu için, bankalara ayrı ayrı başvuru yapmandan hepsinden sanal post ile tek seferde ödeme almanızı sağlayan bir sistemdir. PayTR geliştirdiği sistem sayesinde müşterilerin e-ticaret sitelerinde hızlı ve güvenlikli bir şekilde ödeme yapabilmesine olanak tanır. En iyi sanal post şirketlerinin başında gelen PayTR, 13 yıldır hizmet veren yüzde yüz yerli ve milli sermayeli bir kuruluştur. Üyesi olan işletmelere hemen ertesi gün ödeme yapar. Üstelik tek bir entegrasyon ile tüm ödeme yöntemlerini aynı çatı altında toplama imkânı da sunar. PayTR’nin uzman kadrosu sayesinde gözünüz kapalı ve hızlı bir e-ticaret deneyimi yaşamanız mümkün.

 

 

728 90
Araç çubuğuna atla