KOSGEB Ne Kadar Kredi Veriyor? (Kaç TL?) | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    8.167,00
    % 0,31
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5783
    % 0,27
  • € EURO
    34,9703
    % -0,03
  • £ POUND
    40,7654
    % -0,10
  • ¥ YUAN
    4,4961
    % 0,19
  • РУБ RUBLE
    0,3540
    % 0,47
  • BITCOIN/TL
    2102493,128
    % 0,52
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

KOSGEB Ne Kadar Kredi Veriyor?

KOSGEB Ne Kadar Kredi Veriyor?
728 90

KOSGEB’in verdiği kredi miktarı 500 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. KOSGEB, KOBİ’lere farklı destekler veriyor. Bu destekler ile de küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri rekabetçi ekonomik koşullarda mücadele verebiliyor. KOSGEB’in KOBİ’ler için verdiği desteklerden bir tanesi hibedir. Bu destek geri ödemesiz olduğu için KOBİ’lerin de ilk başvurduğu programdır. Bunun yanı sıra sıfır faiz oranlı kredi destekleri de yine KOSGEB tarafından sağlanıyor. Hibeler 50 bin TL iken faizsiz kredi tutarı ise 100 bin TL’dir. Faizli kredi almak isteyen kişiler için ise KOSGEB 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırımı sağlıyor. KOSGEB kredisinden de yararlanabilmek için başvuru işlemlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor.

Başlıklar

Kimler KOSGEB Kredisi Alabilir?

KOSGEB kredisini alabilecek kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Bunun yanı sıra genç girişimci kredisini alabilmek için ise 29 yaşından büyük olmama şartı aranmaktadır. KOSGEB kredisinden yararlanabilmek için bazı sektörlerde faaliyet göstermek gereklidir. Her işletme faaliyeti KOSGEB tarafından desteklenmiyor. Bunların dışında KOSGEB kredisini alabilmek için sağlanması gereken koşullar şu şekildedir:

300 250 4
  • Kanunu süreç içerisinde işe başlamanın bildirilmesi,
  • Bir mesleki faaliyete ya da işletmeye sonradan ortak olunmaması,
  • İşletme devralınmışsa bu devrin üçüncü dereceye kadar yakın akrabadan olmaması.

KOSGEB Tarafından Verilen Destek Programları Nelerdir?

KOSGEB destek programlarından bir tanesi girişimcilik için verilen destektir. KOSGEB, Kobilerin daha iyi faaliyetler gösterebilmesi için destekler veriyor. Bu desteklerden de yararlanan kişi sayısının artabilmesi için KOSGEB farklı programlar açıyor. Her bir program için de başvuru koşulları ve gerekli olan evraklar değişebiliyor. Örneğin girişimcilik destek programı için eğitime katılmak şart koşuluyor. Yalnızca uygulamalı girişimcilik eğitimine giden kişiler girişimcilik destek programından yararlanabiliyor. KOSGEB’in sağladığı diğer destek programlarından bazıları ise şu şekildedir:

  • Genel destek programı,
  • KOBİ proje destek programı,
  • Tematik proje destek programı,
  • AR-Ge, inovasyon destek programı,
  • Stratejik ürün destek programı.

KOSGEB Girişimcilik Kursu

KOSGEB girişimcilik eğitimi destek alınabilmesi için katılması zorunlu olan bir kurstur. KOSGEB girişimcilik faaliyetinde bulunacak olan kişilere 32 saatlik eğitim veriyor. Bu eğitimin başarı ile tamamlanmasının ardından KOSGEB kredisine başvurulabiliyor. Bu kursta bir işletmede bulunması gereken şeylerin neler olduğu bilgisi kursiyerlere veriliyor. Ayrıca işletmenin daha sağlıklı ve uzun yıllar faaliyet göstermesi için neler yapılması gerektiği konusu da yine eğitime katılanlara anlatılıyor. KOSGEB bu eğitimlere çok önem veriyor. Bu yüzden de eğitim sonunda verilen sertifika olmaksızın KOSGEB kredilerine ya da hibesine başvurabilmek mümkün olmuyor.  

KOSGEB Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?

KOSGEB’in desteklediği sektörlerden bir tanesi kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatıdır. KOSGEB’in verdiği çeşitli desteklerden yararlanabilmek için belirli sektörlerde faaliyet gösteriyor olmak gereklidir. Her sektör KOSGEB tarafından desteklenmiyor. Bu yüzden de her işletme sahibi olan kişiler KOSGEB desteklerine başvuruda bulunamıyor. KOSGEB tarafından desteklenen diğer sektörlerden bazı ise şöyledir:

  • Gıda ürünlerinin imalatı,
  • Toptan ve perakende ticareti,
  • Suyun toplanması, arıtma ve dağıtılması,
  • Bilgisayar programlama, danışmanlık ve bununla ilgili faaliyetler,
  • Seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetlerine ilişkin faaliyetler.

KOSGEB’in destek verdiği tüm sektörleri öğrenmek isteyen kişiler KOSGEB’in internet sitesine girebilir ve bu site üzerinden detaylı tüm bilgiye ulaşabilir.

KOSGEB Kredisi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

KOSGEB kredisi için istenen belgeler arasında nüfus cüzdanı vardır. Bunun yanı sıra KOSGEB’in yürütmüş olduğu eğitim programına katılmalı ve bu programların sonunda da sertifika alınmış olması da şarttır. Bu sertifika olmadan KOSGEB kredisine başvurabilmek de mümkün değildir. Başvuru sırasında istenen son belge ise başvuru formudur. Bu formunda eksiksiz olarak doldurulması ve başvuru sırasında teslim edilmesi gereklidir.

KOSGEB Kredisine Nasıl Başvurulur?

KOSGEB kredisi başvuru işlemleri KOSGEB’in kendi internet sitesi aracılığıyla yapılabilir. Bunun yanı sıra e devlet de yine KOSGEB kredisi başvurusu için tercih edilebilecek kanallardan bir tanesidir. E devlet ile başvuru yapabilmek için e devlet şifresi gereklidir. Şifresi olmayan kişiler PTT’den hızlı bir şekilde şifre alabilirler. Daha sonrasında şifre ile beraber e devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Sisteme girdikten sonra da KOSGEB sayfası açılmalıdır. Bu sayfada başvuru menüsü mevcuttur. Menüye tıklanmasının ardından gösterilen adımlar takip edilmeli ve başvuru işlemi tamamlanmalıdır.

KOSGEB Üyeliği Nasıl Yapılır?        

KOSGEB üyelik işlemlerinin yapılması destek programlarından yararlanabilmek için gerekli olan şeylerden bir tanesidir. Üyeliği olmayan kişilerin bu üyelik işlemlerini tamamlaması gereklidir. KOSGEB üyeliği için ilk olarak Kobi bilgi beyannamesinin internetten çıktısı alınmalı ve imzalanmalıdır. Bunun yanı sıra Kobi bilgi dokümanının da çıktısı alınmalı ve imzalanmalıdır. Ayrıca imza sirküleri beyanın aslı ve ticaret sicil gazetesi de yine üyelik için gerekli olan evraklar arasındadır. Bu evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve teslim edilmesi gereklidir. Üyelik işlemlerini tamamlayan kişiler de diledikleri zaman KOSGEB kredisine başvurabilirler.

KOSGEB’ten Kadınlara Ayrıcalık

KOSGEB’ten kadınlara destek için yapılan bazı ayrıcalıklar mevcuttur. Kadınların çalışma hayatlarına dahil olabilmeleri ve kendi iş yerlerini açabilmeleri için gerekli olan maddi desteğin sağlanabilmesi için KOSGEB hibe ve faizsiz kredi veriyor. KOSGEB tüm Kobileri destekliyor. Fakat bu desteklerden de yararlanma önceliği kadınlarda bulunuyor. KOSGEB kadın girişimcilere işyeri açabilmeleri ya da olan iş yerlerini genişletebilmeleri için 50 bin TL hibe 100 bin TL de faizsiz kredi veriyor. KOSGEB’in kadınlar için yaptığı pozitif ayrımcılık sayesinde de pek çok kadın kendi işinin patronu olabilme fırsatı buluyor. Bu destekten de yararlanabilmek için ilk olarak eğitime katılmak gerekiyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kadınlar KOSGEB desteklerini alabiliyor.

KOSGEB Tarafından Hangi Giderler Destekleniyor?

KOSGEB’in desteklediği giderler arasında personel ücretleri yer alıyor. KOSGEB işletmeye ait her türlü gideri desteklemiyor. Yalnızca işletme için yapılan bazı giderler KOSGEB’in desteği kapsamında yer alıyor. Bu giderlerin başında da çalışan kişilerin ücretleri yer alıyor. Bunun yanı sıra yeni makine, teçhizat ve hammadde gibi malzemeler alınacaksa da bu giderler KOSGEB tarafından karşılanıyor. Ayrıca proje hazırlanabilmesi için danışmanlık hizmeti alınacaksa bu da yine KOSGEB’in karşılayacağı giderler arasında bulunuyor. Bunların dışında farklı bir gider söz konusuysa da bu giderin karşılanıp karşılanmayacağı KOSGEB’e sorulması gerekiyor. Kurulun onaylayacağı diğer giderler de yine KOSGEB tarafından karşılanabilir. Fakat bu giderlerin hangisi olduğu KOSGEB’ten öğrenilmelidir.

KOSGEB Tarafından Desteklenmeyen Giderler Nelerdir?

KOSGEB’in desteklemediği giderlerden bir tanesi işletme için alınacak olan taşıtlardır. İşletmeniz için taşıt gerekiyorsa bunu kendi bütçenizle almanız gereklidir. Bunun dışında arsa, bina, inşaat, tadilat ya da tefrişat giderleri de yine KOSGEB’in karşılamadığı giderler arasındadır. KOSGEB’in desteklemediği diğer giderler ise şunlardır:

  • Vergi ve harçlar,
  • Sosyal güvenlik primleri,
  • Haberleşme giderleri,
  • Proje kapsamında olmayan personel giderleri,
  • Enerji, su ve kira giderleri.

Hibelerin yanı sıra KOSGEB kredisinde de yararlanabilmek için KOSGEB’in desteklediği giderlerin gösterilmesi gereklidir. KOSGEB’in destek vermediği bir gider talep edilirse bu talep olumsuz şekilde yanıtlanacaktır. Karşılanan giderlere dair detaylı bilgi de KOSGEB’in sitesinde mevcuttur.

728 90
Araç çubuğuna atla