KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021 | #site_titleKOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021
  • YARIM ALTIN
    8.133,00
    % -0,84
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4555
    % -0,12
  • € EURO
    34,7662
    % -0,64
  • £ POUND
    40,5649
    % -0,61
  • ¥ YUAN
    4,4798
    % -0,18
  • РУБ RUBLE
    0,3537
    % 0,40
  • BITCOIN/TL
    2078138,335
    % -0,93
  • BIST 100
    9.915,62
    % 2,05

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021
728 90

Başlıklar

KOSGEB Kredisi Nedir?

KOSGEB Kredisi girişimciler için, devlet tarafından destek almak isteyenlere yardımcı olan ’’T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’’ aracılığıyla hibe desteği adı altında verilen kredidir.

Kosgeb, işletme açmak adına sermaye ihtiyacı olan girişimcilere geri ödemesi olmayan hibe desteği vermektedir. Fakat bu Kosgeb kredisini almak için bazı şartlar bulunmaktadır.

300 250 4

2021 yılındaki pandemi sebebiyle, bu adımları online olarak uzaktan yapılması mümkün hale gelmiştir. Koronavirüs önlemleri sebebiyle, sosyal mesafenin korunması gerekmekte olup, yapacağınız işlemler online şekilde gerçekleştirilebilmektedir. KOSGEB kredisinden yararlanmak için girişimcilik eğitimi almanız gerekmekte olup, bu eğitimi de yine koronavirüs önlemleri sebebiyle uzaktan online şekilde alabilirsiniz. KOSGEB kredisi almak için birtakım şartlar sunulmaktadır. Bunlar;

  • Girişimcilik eğitiminin alınması
  • İşletmenin açılmış ve vergi levhasının alınmış olması
  • İşletmenizin kaydının veri tabanlarına geçirilmiş olması
  • KOBİ beyannamesinin doldurulmuş olması
  • Online site üzerinden başvurunuzun yapılmış ve onay aşamalarını tamamlamış olması

KOSGEB kredisinden yararlanmak için izleyeceğiniz adımlar bu şekilde olmalıdır.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır?

İşletme açmak isteyen girişimcilerin, devlet tarafından faydalandığı KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021 sorusu bu konu hakkında sıkça sorulan sorulardandır. 2021 yılındaki pandemi nedeniyle, online üzerinden gerçekleşen başvurunuzu gerçekleştirmeniz ile KOSGEB kredisini edinme süreciniz başlıyor olacaktır. Dilerseniz, bu sektör adına hizmet veren danışmanlardan bilgi alabilir ve talep edilen evraklar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dilerseniz de, bu konu ile ilgilenen danışmanlık hizmetleri sizin adınıza tamamlamanız gereken tüm adımları gerçekleştirebilir.  2021 yılının girişimcilere sunduğu KOSGEB üzerinden hibe destek programları olarak;

  • İşletme, büyüme ve geliştirme destekleri
  • İşgem veya Tekmer programı
  • Laboratuvar Hizmetleri
  • Kobi Finansman Hizmetleri
  • Girişimcilik Destekleri
  • Ar-Ge teknolojik üretim destekleri

Programlarını sayabiliriz.

KOSGEB, 1990 yılında hizmet vermeye başlamış ve küçük, orta seviyede bulunan işletmelere geri ödemesiz bir şekilde, şartlar uygun olduğunda hibe desteğinde bulunmuş ve işyeri sahibi olmak isteyen birçok girişimciye fayda sağlamıştır. ’’T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’’ olarak bilinen KOSGEB, girişimcilere destek vermek ve bu sayede ekonomiyi canlandırmak adına kurulmuş bir kurumdur.

Kurulduğu günden günümüze kadar, birçok girişimcinin de umudu olmuştur. Küçük ve orta işletmelerin sahibi olmak için başvuracağınız KOSGEB kredisi, 2020 yılında 50 bin lira ila 100 bin lira arasında seyir ederken, 2021 yılı için bu fiyat artmış ve 60 bin lira ila 360 bin lira arası geri ödemesiz KOSGEB hibe desteği verilmektedir.

Ayrıca 2021 yılı ile verilen desteklerde düzenleme yapılmış ve ’’girişimcilik desteği’’ olarak bilinen başlık ikiye ayrılmıştır. Günümüzde ’’Geleneksel’’ ve ’’İleri Girişimcilik Desteği’’ olarak iki farklı başlık altına hizmet veren KOSGEB, bu iki başlığın altında uygun koşullarda olan girişimcilere hibe desteğini sağlamaktadır.

KOSGEB Kredisi Alma Adımları

Devlet tarafından, küçük ve orta işletmeleri için girişimcilere verilen destek hibe kredisi için KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021 en merak edilen sorular arasındadır. KOSGEB Hibe Destek Kredisini almak için öncelikle, Nace Kodunu tespit etmesi gerekmektedir. Nace kodunu tespit edebilmek adına, kurumun resmi sitesine girilmeli ve kayıt işlemleri menüsünden desteklenen tüm sektörleri rahatlıkla görüntüleyebileceğiniz bu sayfadan, açmak istediğiniz işyerine ait nace kodunu bulmanız mümkündür.

Market, Bakkal, Kafe gibi açmak istediğiniz işletme yerinizin türünü sitedeki arama motoruna girerek nace kodunuza kolayca ulaşabilirsiniz. Bu arama motorunda, açmak istediğiniz işyeri türünün nace kodunu bulabiliyor ve görüntüleyebiliyor iseniz, KOSGEB tarafından verilen Hibe destek kredisini uygunsunuz demektir. Görüntüleyemiyor iseniz, arattığınız kelimeye bir kez daha bakabilir, doğru kelime olduğundan emin olduktan sonra çözüm düşünebilirsiniz.

Nace kodunu görüntülediğiniz işyeri türünüzün bundan sonraki adımı olan KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021 konusu hakkında birkaç adım daha izlemeniz gerekecektir.

Birinci adım olarak tamamlandığınız nace kodunuzu aldıktan sonra ise, ikinci adıma geçiş yapacaksınız. KOSGEB kredisini kullanmak isteyen girişimciler için verilen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız gerekmekte olacaktır. Girişimcilik eğitiminizi, 2021 yılındaki pandemi sebebiyle online olarak internet üzerinden alabilirsiniz. KOSGEB kredisi almanız için gerekli olan bu girişimcilik eğitimine, yine online yolla internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Devlet tarafından verilen ve tamamen ücretsiz olan bu uygulamalı girişimcilik eğitimi sonunda ’’Girişimci Sertifikası’’ ‘ na sahip olabileceksiniz. Toplumsal tüm sınıfların rahatlıkla katılabileceği online girişimcilik eğitimi sayesinde kurmak istediğiniz işyeriniz için KOSGEB Hibe Kredinizi geri ödemesiz şekilde alabilme imkanı bulacaksınız. Girişimcilik Eğitimi sırasında öğrendiğiniz yönlendirmelere uygun bir şekilde iş planını oluşturan ve iş kurmak için projeleri kurum yetkililerine onaylatan kişiler sayesinde bu KOSGEB kredisinden kolayca yararlanmanız mümkün olacaktır.

KOSGEB Kredisinden Yararlanmak İsteyen Girişimcilerin Yapması Gerekenler

Yukarıda bahsettiğimiz ön adımları gerçekleştirmeniz dahilinde, girişimcilerin açtıkları işyerlerinin veri tabanına kayıt edilmesi gerekli ve büyük önem taşımaktadır. E-devlet üzerinden kolayca gerçekleştireceğiniz bu işlem için,

  • E-devlet şifrenizle giriş yapınız.
  • Arama motoruna kayıt işlemleri yazınız.
  • İşyerinizin veri tabanına kaydı oluşturulmadı ise oluşturunuz.
  • Veri tabanına kayıtlı olan Kobi beyannamesi veren işletmeler sisteminden ’’Kobi Bilgi Dökümanı’’ belgenizi yazıcı yardımıyla çıktı olarak alınız.

Geçtiğimiz yıllara kadar, alacağınız bu resmi evrakların kurumun il müdürlüklerine elden teslim edilmesi gerekiyorken, 2021 yılındaki pandemi sebebiyle, tüm başvurularınız ve evrak teslim işlemleriniz elden değil, online site üzerinden yapılmaktadır.

Online sistem üzerinden doldurmanız gereken belgeler ise;

  • Eğitim sonrasında edindiğiniz Girişimci Sertifikası
  • Kobi Bilgi Dökümanı
  • İşyerinizi açarken yaptığınız harcamaların faturaları ve fişleri
  • İstenen Ek belgeler

Doğru ve eksiksiz olarak teslim edilmelidir.

Bu belgeleri doğru ve eksiksiz şekilde kuruma teslim ettiğinizde, işyerinize kurumun yetkilileri gelmekte ve işyerinizi gerekli denetimlere tabi tutmaktadır. KOSGEB Kurum yetkilileri onay verdikten sonra, KOSGEB Hibe kredinizi, işyerinize yaptığınız fatura harcamalarını karşılamak adı altında kullanmanıza izin vermektedir.

KOSGEB Kredisini Girişimcilik Eğitimi Sertifikam Olmadan Alabilir Miyim?

Devlet tarafından geri ödemesiz ve karşılıksız olarak verilen KOSGEB Hibe kredisi, küçük ve orta işletmeleriniz için gerekli şartları uygun hale getirdiğinizde verilen bir kredidir.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021 konusunda tüm adımları tamamlamış olmanızla beraber yararlanacağınız bu kredi, Girişimcilik eğitim sertifikanız olmadan başvuramayacağınız bir kredi türüdür. 2021 yılındaki pandemi sebebiyle online ve uzaktan yapılan başvuru işlemlerini gerçekleştirmeniz durumunda girişimcilik eğitimi alabileceksiniz.

E-devlet üzerinden ’’Girişimcilik Eğitimi’’ başvurunuzu tamamlayabilir ve online sistem üzerinden tamamen ücretsiz bir şekilde eğitiminizi almaya başlayabilirsiniz. Girişimcilik eğitiminizi başarıyla tamamlamanız dahilinde, ’’Girişimci Sertifikası’’ ‘ na sahip olabilir ve işyerinizi rahatlıkla kurabilirsiniz.

KOSGEB Kredisi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2021 konusunun ilk adımı olan, işyeri türünüzün nace kodu adı altında devlet tarafından desteklenen sektörlerden olmasına dikkat etmelisiniz. KOSGEB Hibe Kredi desteğinden yararlanmak isteyen girişimcilerin, işletmelerini önceden ’’Girişimci Sertifikası’’ bulunarak açması ve KOSGEB hibe kredi desteğine o şekilde başvurması gerekmektedir.

Ayrıca, KOSGEN Hibe kredisine başvurmadan önce, işletmenizin mutlaka KOSGEB veri tabanına kayıt işleminin tamamlanması gerekmektedir. Tüm bu gerekli şartları tamamladıktan sonra, devlet tarafından geri ödemesiz KOSGEB Hibe destek kredinizi rahatça kullanabilirsiniz.

728 90
Araç çubuğuna atla