İkinci el piyasasında değer kaybeden kazalı araçlar için tazminat ödemelerinin üzerinde duruluyor. Bu aşamada mağdur olan taraf avukat görüşmelerine geçerek süreci yönetiyor. Avukatlar:
Talepler ve de belgeler bilirkişi tarafından değerlendirmeye alınmaktadır. Son olarak bilirkişi raporlarına bağlı olarak tazminat ödenebilir veya ödemenin iptali gerçekleşebilir. Söz konusu iptal olduğunda da vatandaşların bilirkişi raporlarına itiraz etmeleri esas alınmaktadır.
Başlıklar
Araç değer kaybı davası dilekçe eşliğinde açılır ve yetkili mahkeme tarafından dilekçe ile belgeler değerlendirilir. Değerlendirme aşamasında bilirkişi önemli bir yere sahiptir. Öyle ki bilirkişi raporlarına bağlı olarak sonuca geçilmektedir.
Araç değer kaybı bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi de tam da bu noktada dikkate alınmaktadır. İtiraza ilişkin:
İtiraz belgelerin ve mevcut durumun tekrardan incelenmesi için edilir. Bu şekilde sonuçtan memnun kalmayan mağdur kişilerin süreci uzattıkları görülüyor. Ancak sürecin uzaması neticesinde raporlar yeniden değerlendirilebilir ve aksi karara geçilebilir. İtiraz bilirkişi raporlarındaki değişiklik açısından hemen hemen tüm mağdur vatandaşlar tarafından dikkate alınmaktadır.
Araç değer kaybı dilekçesi dava sürecinin başlatılması adına dikkate alınır. Vekil önderliğinde hazırlanması uygun görülür ve bu şekilde yetkili mahkemelerde değerlendirme gerçekleşir.
Araç değer kaybı bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi hazırlıkları sırasında da avukatlara başvurmakta fayda var. Vekiliniz:
Tebliğ için tarihe geçilir ve açıklamalara yer verilir. Araç değer kaybı itiraz dilekçesinde raporların kabul edilmediği belirtilir. Aleyhe hazırlanmış olan raporlara karşı herhangi bir tazminat alınmaz. Bu durumun ortadan kalkması adına itiraz edilir ve ardından bilirkişi raporlarından tekrardan incelenmesi istenir.
Araç değer kaybı bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi adı üstünde sunulan raporların kabul edilmediği zamanlarda hazırlanır. Kabul etmeme raporlarda bulunan yanlış beyanlar üzerine gerçekleşir. Özellikle de kusur oranına dair:
Araç değer kaybı tazminatı için mağdur olan tarafından kusursuz olduğunu belirtmesi önem arz eder. %100 kusursuzluk üzerine tazminat kazanması mümkün olabilir.
Bilirkişi raporlarından kusur oranının %100 olmadığı belirtilebilir. Bu gibi durumlarda tazminat hakkına sahip olmanız mümkün değil. Söz konusu tazminatın ödenmemesi olduğunda da bilirkişinin hazırlamış olduğu raporlara itiraz gerçekleşir. Hatta ek belgeler dahi ibraz edilebilir.
Araç değer kaybı bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi vekil eşliğinde hazırlanır ve tekrardan talepler iletilir. Bunun öncesinde davayı doğrudan etkileyen belgelerin üzerinde durulmaktadır. Değer kaybı davası için:
Dava sürecinde tutanakların önemli bir yere sahip olduğunu unutmamalısınız. Özellikle de kazaya ilişkin güncel tarihli tutanaklar eşliğinde tazminat ödemelerinin gerçekleştiği belirtilir. Bunların yanı sıra:
Bunların yanı sıra araç sahibine dair kimlik belgelerine değinilir. Olmazsa olmaz ruhsat eşliğinde müracaat edilir ve değer kaybının tazminine geçilebilir.
Araç değer kaybı bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi tazminatın düşük olması halinde de ele alınır. Yanlış hesaplamalara itiraz edilir ve davanın tekrardan görülmesi istenir.
Bilirkişi raporlarından önce araç değer kaybı hesaplaması dikkate alınabilir ve ortalama bir ücrete netlik kazandırılabilir. Bu aşamada:
Aynı şekilde üretim yılından markasına kadar tüm hususlara değinilir. Modeline ve piyasadaki değerine göre hesaplamalara geçilir. Bu iç ve dış etkenlere göre değer kaybına netlik kazandırılır.
Bilirkişi raporlarından araç değer kaybı şartlarına uygun olunmadığı belirtilebilir ve buna karşı itiraza geçilebilir. İtiraz eden vatandaşlar ilgili belgeler ile şartlara uygun olduğunu gösterebilir. Öncesinde vekil ile şartları öğrenir ve taleplerinizi iletirsiniz. Şöyle ki:
2 yıllık süreç ve %100 kusur oranları öncelikli şartlar olarak sıralanacaktır. Bunların arkasından gelenler ise araç yaşı ile kilometresi oluyor. Özellikle de araç değer kaybı tazminat şartları olarak en fazla 36 yaşında olması istenir. Maksimum kilometre sınırı ise 160.000 olarak ele alınmaktadır.
Davaya ilişkin önceliğiniz avukatlara başvurmak ve danışmanlık hizmeti almak olmalıdır. Bu şekilde şartları öğrenir ve tazminat hesaplamalarına geçersiniz. Ardından tüm sürece hakim olanlar dilekçeleri üzerinden müracaat eder.
Araç değer kaybı dilekçesi üzerinden kısa açıklamalara değinilir ve ibraz edilecek belgelerden söz edilir. Her biri de:
Dava tarafları olarak sadece sigorta şirketinden söz edilmez. Araç sürücüsü ve ruhsat sahibi da taraflar arasına katılır. Bunun üzerine değer kaybının ispatlanması ve ödenmesi esas alınır.
Değer kaybının alınması için şartlara uygun olmanız önem arz etmektedir. Buna ek olarak tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde ibrazına geçmek şansınızı yükseltmenize yardımcı olacaktır.
Değer kaybına ilişkin hukuki yollara başvuranlar %100 kusurlu olmaması halinde tazminat sahibi olabilir. Bunun için:
Görüldüğü üzere değer kaybının giderilmesi adına birkaç yola yer verilmiştir. Hepsinden de şartlara uygun olmanız halinde başvurulara geçer ve değer kaybınızı giderebilirsiniz. İkinci el piyasası baz alınarak değer kaybına yer verilir ve ödemeler gerçekleşir.
Değer kaybı tazminat davası için hazır olması gereken zorunlu belgeler bulunuyor. Bunlar arasında başı çeken trafik kazası tespit tutanağı oluyor. Ardından ise:
Kaza tespit tutanağı gibi IBAN bilgilerinin yer aldığı belgeler de zorunludur. Bu şekilde dava sonunda belirlenen tazminat ödemelerinin gerçekleşmesi esas alınır.
Sadece kaza tespit tutanağı ve de banka hesap bilgilerinin yer aldığı belgeler talep edilmiyor. Bunların yanı sıra araç ruhsat fotokopisi dikkate alınır. Aynı şekilde hasara dair tüm fotoğraflar talep edilir. Mağdur kişinin kimlik belgelerini ibraz etmesi halinde tüm evraklar toplanır ve dava sürecine geçilir.