Halkbank'tan Enflasyona Karşı Kredi İmkanı Sunuyor! | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    7.898,00
    % -2,10
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3813
    % -0,13
  • € EURO
    34,7388
    % -0,20
  • £ POUND
    40,6570
    % -0,45
  • ¥ YUAN
    4,4731
    % -0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3472
    % -0,18
  • BITCOIN/TL
    1984211,456
    % -1,51
  • BIST 100
    10.101,75
    % 0,19

Halkbank’tan Enflasyona Karşı Kredi İmkanı Sunuyor!

Halkbank’tan Enflasyona Karşı Kredi İmkanı Sunuyor!
728 90

Bilindiği gibi ülkemiz son yıllarda ekonomik olarak kriz içerisindedir. Bu edenle son zamanlarda ne ev ne de diğer yatırım araçları tam anlamı ile kullanılamıyor. Temel nedeni ise artan kredi faizleri ve TÜFE oranlarıdır. Bunun yanı artan döviz kuru ve sanayileşmenin farklı yönlere doğru kaymaya başlaması da bu etmenler arasında yer alıyor. Geçen günler de açıklanan ev alım oranlarına bakıldığında yüzde 40 oranında azalma meydana gelmiştir. Bundan kaynaklı olarak da ilk öncelikle Ziraat Bankası kendi bünyesinde enflasyon ile savaşmak amacı ile enflasyon karşıtı olan kredi verimlerine başlayacağını duyurdu. Bu kredilerin konut kredisi olarak kullanılacağının da altını çizen Ziraat bankası yetkilileri ilerleyen dönemlerde bu kredi alımlarının fırsatlarını da arttıracaklarını duyurdular. Ayrıca hızlı bir şekilde başvuru işlemeleri yapılan bu kredi imkânları 120 aya kadar geri ödeme işlemleri ile yapılma imkânı sunuyor. Bununla beraber Ziraat bankasının bu yeni atılımları ev alım oranlarında hızlı bir şekilde artmalara neden oldu.

Başlıklar

Halkbank’da Kredi Vermeye Başladı

Hemen ardından ise Halkbank da Ziraat bankası gibi bu kredi verim işlemlerine başladılar. Kredi verimleri özellikle de “Enflasyona Endeksli Konut Kredisi” işlemleri kapsamında veriliyor. Bu şekilde konut alımları sırasına kolaylık sağlayan Halkbank en düşük oranda faiz oranları ile bu ücretin verilmesi için çalışıyor. Yetkililerin yaptığı açıklamalara bakılacak olursa son dönemde kendi yerli halkımızın almış olduğu konut sayısının ortalama olarak yüzde 40 oranında düşmüş olmasından kaynaklı olarak bu yatırım şeklinin ortaya çıktığın altını çizdiler. Bu serüveni başlatan Ziraat bankasının sağladığı avantajlardan da farklı olarak Halkbankası ayrıca faiz oranlarının sabit kalmayacağını ve değişen Tüfe oranlarına bağlı olarak bu faiz yatırımlarında farklılaşmaların meydana geleceğini açıkladı. İlk açıklamasından hemen kısa bir süre sonra normal konut kredisi alımları yüzde 30 yani 3 katı kadar bir artış oranı gösterdi. Bakıldığında konut alımları için alına bu kredi oranları oldukça yüksek.

300 250 4

Ödemede Büyük Kolaylık

Bilindiği üzere kredi alımları arasında herhangi bir fark gözetilmeksizin direk olarak tüm krediler belirli sabit faiz oranları ile eri ödeme işlemlerine tabii tutuluyor. Bundan kaynaklı olarak özellikle de konut alımları için kullanılmak üzere alınan yüksek oranda krediler hakkında endişeler genel olarak faiz geri ödemeleri hakkında oluyor. Fakat enflasyon oranlarından kaynaklı olarak oluşturulan bu yeni sistemde tüm bu oranlarda farklılıklar meydana geliyor. Kesin bir şekilde faiz oranları banka tercihine göre değiştirilmiyor. Banka istediği faiz oranını ekleyemiyor. Bunun yerine değişen faiz oranları ve enflasyon oranlarına bakılarak yıllık bazda elde edilen Tüfe oranına bakılıyor. Bu çerçevede ise isteyen konut kredisi alıcıları, konut kredisi aldıktan 6 ay veya 12 ayda bir istedikleri şekilde bu konut kredisini düzenleme amacı ile Halkbank ile iletişime geçebilirler. Burada bilinmesi gereken en önemli konu 6 ya da 12 aylık buluşma süreçlerinde her zaman gerekli görülen indirim kredisi ve de Tüfe oranının getirmiş olduğu oranların bu fiyatları etkiliyor oluşudur. Yani azami oranda yer alan faiz oranlarının aşılmasına ikan yoktur. Bunun yanı sıra ödeme kolaylığı açısından 120 aya kadar varan kredi yatırma olanağı da var. Halkbank Ziraat bankasından hemen sonra verdiği bu “Enflasyona Endeksli Konut Kredisi” imanı ile bugünden itibaren kredi alımlarında 3 kat artışın gerçekleştiğini açıkladı. Bu nedenle kredi alımlarının yanı sıra konut alımlarında da artışların yeni dönem ile görülebilecek olması ülkemiz adına oldukça sevindirici bir haber.

728 90
Araç çubuğuna atla