Devlet Desteği İle Mesleki Yeterlilik ve Ustalık Belgesi Dönemi Başladı! | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    7.869,00
    % -1,90
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3807
    % -0,13
  • € EURO
    34,6795
    % -0,36
  • £ POUND
    40,5803
    % -0,62
  • ¥ YUAN
    4,4732
    % -0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3486
    % 0,25
  • BITCOIN/TL
    1986023,211
    % -2,20
  • BIST 100
    10.092,69
    % 0,10

Devlet Desteği İle Mesleki Yeterlilik ve Ustalık Belgesi Dönemi Başladı!

Devlet Desteği İle Mesleki Yeterlilik ve Ustalık Belgesi Dönemi Başladı!
728 90

Mesleki yeterlilik diğer bir ifade ile ustalık belgesi, çalışma alanın göre çalışmaya yatkınlığı gösteren bir belgedir. Bu belge ile birlikte, kişiler, alanlarında yeterliliklerini kanıtlayarak çalışma iznini alabilmektedir. Özellikle el becerisi gösterilen işlerde, hem hizmetin kalitesi hem de kişilerin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için ustalık belgesi gerekmektedir. . Mesleki yeterlilik belgesi ile birlikte, verilen hizmetin verimliliğinin arttırılması amacı ile devlet destekli ustalık belgesi verilmektedir. .

Başlıklar

Mesleki Yeterlilik Belgesi Ne Gibi Avantajlar sağlamaktadır?

Devlet destekli ustalık belgesi hizmetleri doğrultusunda hem devlet hem de bireysel anlamda avantajlar sağlanmaktadır. Kişinin işe dair niteliklerini gösteren belge alımında, mesleki ilerlemenin planlı bir şekilde artmasını sağlamak için ustalık belgesine ihtiyaç vardır. Bu noktada, bireyler ve iş verenler ustalık belgesi alımlarında avantajlıdır. Ustalık belgesi alımı için;

300 250 4
  • Mesleki yeterlilik amacı ile çalışan kurumlardan alınması gerekmektedir.
  • Meslek grubuna göre ustalık belgesi veren kurumların kapsamları değişiklik göstermektedir.
  • Mesleki eğitim veren okul, üniversite ve teknik okullarda diploma alan kişiler için ustalık belgesi şartı aranmamaktadır. .

Devlet Destekli Ustalık Belgesi Nasıl Alınmaktadır?  

Devlet destekli ustalık belgesi için gerekli belgeler bulunmaktadır. Verilen destek belge masrafı ve sınav ücreti olmak üzere iki başlık altında ele alınmaktadır. Kişiler bu teşvik ile sınav ve belgelendirme ücretleri için devlet desteğinde yararlanarak, usta belgesi alabilmektedir. Teşvik ise yalnızca 1 defa verilmektedir. Daha önce belge almak için sınava giren kişilerde sınavda başarısız olunması halinde 2 defa ücretsiz sınava girerek, belge alma şansından yararlanabilmektedir. Belge almak için başarılı olunması durumunda teşvikten yararlanma hakkı saklı tutulmaktadır.

İşverenlere Yönelik Devlet Desteği ve Teşvik Var Mıdır?

Ustalık belgesi kapsamının yanı sıra işverenlere ustalık belgesi olan işçilerin çalıştırılması konusunda bir teşvik yapılıp yapılmadığı merak edilmektedir. Bu noktada yapılan İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında işsizlik sigortası fonu desteği sağlanabilmektedir. Dolayısıyla, kişileri işverenlerden bu konuda devlet desteği ile sigorta pirimi talebinde bulunma şansına sahiptir.

728 90
Araç çubuğuna atla