Soğuk Hava Deposu İçin Yatırım Teşvikleri Müjdesi Geldi | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    7.867,00
    % -1,81
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4007
    % -0,09
  • € EURO
    34,6434
    % -0,54
  • £ POUND
    40,5388
    % -0,75
  • ¥ YUAN
    4,4763
    % -0,07
  • РУБ RUBLE
    0,3482
    % 0,13
  • BITCOIN/TL
    1957311,631
    % -4,23
  • BIST 100
    10.045,74
    % -0,37

Soğuk Hava Deposu İçin Yatırım Teşvikleri Müjdesi Geldi

Soğuk Hava Deposu İçin Yatırım Teşvikleri Müjdesi Geldi
728 90

Soğuk hava deposu açmak için devlet desteği müjdesi geldi. Bu noktada, soğuk hava deposu açma ve işletme fırsatlarından yararlanmak isteyen girişimciler, bulundukları bölgeye göre destek alabilmektedir. Aynı zamanda bölge dışında soğuk hava depolarının belirli bina özelliklerine ve yapısına ihtiyaç duyulmaktadır. Bölge bölge ayrılan desteklerde, 1. Bölge, 2. Bölge, 3. Bölge, 4. Bölge, 5. Bölge ve 6. Bölge bulunmakta ve iller bölgelere göre ayrılmaktadır. Örnek vermek gerekirse Eskişehir 1. Bölgede yer alırken, Kayseri 2. Bölgede yer almaktadır. İkisi de iç Anadolu bölgesi olmasına rağmen farklı özelliklerle değerlendirilmektedir. Peki, devlet destekli soğuk hava deposu kredisi nasıl alınır?

Başlıklar

Soğuk Hava Deposu İçin Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Devlet destekli soğuk hava deposu açmak için verilen destekler arasında IPARD soğuk hava deposu desteği, KKYDK soğuk hava deposu desteği ve TKDK soğuk hava deposu desteği imkanları sunulmaktadır. Bu destekler çoğunlukla, ilk defa soğuk hava deposu kuracak kişi ve işletmeleri kapsamaktadır. İşletme sahipleri bu hibe ve kredi desteklerine büyük ilgi duyarak, soğuk tedarik zincir tedariklerinde yer almak için yardım almaktadır. Büyük oranda gıda ürünlerinin saklanması amacı ile kurulan soğuk hava depoları, tarım ve gıda alanında hizmet veren işletmelerin en büyük ihtiyaçlarından biridir.

300 250 4

Soğuk Hava Deposu İçin IPARD Başvurusu ve Şartları

Devlet destekli soğuk hava deposu hizmetleri için daha önce soğuk hava deposu açmayan işletme ya da kişiler 1o metreküp hacmini geçmeyen soğuk hava deposu açılması için IPARD kredisine başvuru yapabilmektedirler. Alınan desteğin soğuk hava deposunun kurulumu ve işletiminde uygun yerlere harcanacak şekilde olması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu koşullar sağlandığında IPARD kredisine başvuru yapılabilmektedir.

Soğuk Hava Deposu İçin TKDK Başvurusu ve Şartları

Online olarak başvuru yapılan TKDK soğuk hava deposu desteğinde, farklı illere göre farklı koşulların sağlanması gerekmektedir. Aynı zamanda, soğuk hava deposu açılan yerde ikamet edilmesi koyulan bir diğer koşuldur. Aranan son özellik ise çiftçi kayıt sistemine kayıştı olması gerektiğidir.

728 90
Araç çubuğuna atla