KOSGEB Başvuru Şartları 2021 | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    7.921,00
    % -0,62
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4419
    % 0,05
  • € EURO
    34,7577
    % -0,17
  • £ POUND
    40,6794
    % -0,37
  • ¥ YUAN
    4,4798
    % 0,02
  • РУБ RUBLE
    0,3485
    % 0,21
  • BITCOIN/TL
    2052067,653
    % 1,44
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

KOSGEB Başvuru Şartları 2021

KOSGEB Başvuru Şartları 2021
728 90

KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı’dır. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmelerin piyasa içerisindeki etkinliğinin arttırılması ve diğer firmalarla rekabet gücünün arttırılması için destekler. Ayrıca firmaların gelişiminin ülke ekonomisine uygun şekilde gerçekleşmesini desteklemek ve katkıda bulunmak için geliştirilmiş kamu kurumudur. KOSGEB birçok alanda firmalara ve yeni girişimcilere destek oluyor. KOSGEB başvuru şartları 2021 yılında da 2020 yılında yapılan başvuruya benzer şekilde belirlenmiştir.

Başlıklar

KOSGEB Destek Başvurusu

Yeni iş yeri açmak isteyen girişimciler KOSGEB üzerinden başvuru yaparak destek alabilmektedirler. Hibe kredisi olarak verilen destekler yeni girişimci için oldukça faydalı oluyor. 18 yaşından büyük her girişimci KOSGEB destek kredisine başvuru yapabiliyor. Net 60.000 TL’ye kadar hibe kredisi sağlanıyor.  Ayrıca girişimci 30 yaşından küçük ise ve şehit yakını ya da gazi ise o zaman da yüzde 10 oranla daha fazla destek sağlanıyor.

300 250 4

KOSGEB desteği özellikle kadın girişimciler için büyük avantaj sağlıyor. Hibe desteği miktarı KOSGEB tarafından belirlenirken işletme ne kadar büyük ise destek miktarı da o ölçüde artmaktadır. KOSGEB tarafından yapılan kredi desteğinin geri ödemeleri vade farkı olmadan faizsiz geri ödemelidir. Bu sebeple yeni girişimci için geri ödemesi daha kolay olmaktadır.

KOSGEB Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB başvuru şartları 2021 yılı için de belirlenmiştir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da KOSGEB destek başvurusu benzer şekilde yapılmaktadır. Buna göre;

  • KOSGEB üzerinden yeni kuracağınız iş yeriniz için hibe desteği almak için öncelik olarak 18 yaşını doldurmak gereklidir.
  • KOSGEB desteği sadece TC vatandaşlarına verilmektedir. Yabancı uyruklu kişilere hibe desteği verilememektedir. Yabancı uyruklu kişiler tarafından yapılan başvurular kabul edilmeyeceği gibi yabancı uyruklu kişilerle ortaklık halinde de KOSGEB desteği verilmemektedir.
  • KOSGEB desteğine başvuru yapan kişinin ya da ortağının daha önce hiçbir şekilde KOSGEB desteği almamış olması gerekmektedir.
  • KOSGEB destek başvurusu yapan kişilerin KOSGEB tarafından düzenlenen destek eğitimlerine katılmış olması gerekmektedir. Girişimcilik destek eğitimleri uygulamalı olarak verilir ve girişimci için büyük faydalar sağlamaktadır.
  • Uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandıktan sonra eğitim tamamlandığına dair sertifika alınır ve sonrasında firmanın kurulma aşamasına geçilir.
  • Sertifika alındıktan sonra en geç 2 yıl içerisinde firmanın kurulmuş olması gerekmektedir.
  • Firma kurulduktan sonra destek kredisine başvurabilmek için firmanın KOSGEB veri tabanına kayıt yapılması gerekmektedir. KOSGEB kaydı yapılmayan firmalar için destek kredisi verilememektedir.
  • İşletme içerisinde kullanılacak tüm teçhizatlar faturalandırılmalıdır. Faturası olmayan hiçbir malzeme için KOSGEB tarafından ödeme yapılmaz.
  • KOSGEB desteği firmanın herhangi birisinden, akrabadan dahi olsa devir olması durumunda verilmez. Yani akrabadan da olsa firmanın devir alınması ya da devir edilmesi durumunda KOSGEB kredi desteği verilmez. Bağlanmış olsa dahi devir halinde iptal edilecektir.
  • Kurulacak iş için geniş çaplı bir iş planı hazırlanmalıdır. Yapılacak işler ve planlar için geniş çaplı bir proje ile çalışılmalıdır. Bu iş planı içerisinde tüm evraklar bulundurulmalıdır. Netleştirilmeyen hiçbir adım kalmayana kadar üzerinde çalışılmalıdır.
  • Son adım olarak KOSGEB başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

KOSGEB Desteği Başvurusu Nasıl Yapılmalıdır?

KOSGEB başvuru şartları 2021 yılı için, önce KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılma zorunluluğu getirilmiştir ve en geç 2 yıl içerisinde firmanın açılmış olması gerekmektedir. Bu iki adım en önemli adımlardır. KOSGEB kredi desteği başvurusu için gerekli tüm şartlar sağlandıktan sonra başvuru aşamasına geçilmelidir. Firma açıldıktan sonra KOSGEB desteğine başvuru yapabilmek için firmanızı KOSGEB veri tabanına kaydettirmeniz gereklidir. Bunun için yapılması gerekenler ise şu şekildedir;

  • E Devlet üzerindeki hizmetler alanından KOSGEB’e giriş yapılmalıdır. https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/KOSGEBRegistration adresine giriş yapılarak firmanızı KOSGEB’in veri tabanı kaydının yapılması için sistemi açabilirsiniz.
  • Sistem açıldıktan sonra firmanız ile ilgili doldurmanız gereken form doğru şekilde doldurulmalıdır.
  • İşletmeniz ile ilgili gerekli bilgilerin girişi yapıldıktan sonra talep gönderilerek veri tabanı başvurusu yapılmış olur.
  • Bu aşamadan sonra KOSGEB sitesi üzerinden girişimcilik destek talep formu indirilir. Formun çıktısı alındıktan sonra dikkatli ve doğru şekilde doldurularak KOSGEB müdürlüğüne belge ile birlikte gidilir.
  • KOSGEB çalışanlarına belgeler teslim edilir ve iş planı hakkında detaylı sunum yapmak için bir randevu alınır. Sonrasında randevu günü geldiği zaman iş planınız ile ilgili detaylı bir sunum yapılmalıdır. Sunum için çok iyi hazırlanmalı ve tüm detaylara sırası ile değinilmelidir. Çalışanlardan gelecek sorular net şekilde cevaplanmalı, netleşmeyen hiçbir konu bırakılmamalıdır. Her durum için mutlaka bir planınız olmalıdır.
  • Sunum da tamamlandıktan sonra KOSGEB görevlileri başvurunuzu değerlendirmeye alacaktır.

KOSGEB Destek Veri Tabanı Kaydı

KOSGEB başvuru şartları 2021 yılı için oldukça kolay şekilde gerçekleştiriliyor. KOSGEB veri tabanı kaydı başvuruda çok önemlidir ve mutlaka yapılması gereken en önemli aşamalardan bir tanesidir.

Kosgeb.gov.tr girişimci sitesi üzerinden KOBİ butonuna basılarak giriş yapılır. Veri tabanı kaydı yapılması için gerekli bilgiler arasında İşletmenin ismi kısmına firmanızın ismini yazarak statüsü ile devam etmelisiniz. Vergi dairesi kısmına bulunduğunuz ilin ismi yazılır.

Firmanız şahıs şirketi ise TC kimlik numaranız ile, değilse vergi numarası yazılarak devam edilir. İşletme yetkilisinin adı soyadı, bağkur numarası, firmanın kuruluş tarihi, bulunduğu il, bağlı olduğu meslek kuruluşu, nace kodu, alt nace kodu gibi tüm bilgiler tam olarak doldurulmalıdır. Son kısımda işletme ile ilgili verdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu beyan ve taahhüt ettiğinize dair kısmın tik işareti ile işaretlenmesi gerekiyor. Kaydet butonuna bastığınızda ise işlem tamamlanmış olacaktır.

KOSGEB Tarafından Hangi Projeler Destekleniyor?

KOSGEB başvuru şartları 2021 yılında birçok alan için aynı şekildedir. Verilen hibeler girişimciler ve işletmeler için 50 bin TL olmaktadır. Faizsiz kredi için ise 100 bin TL civarında olmaktadır. Hibeler tamamen geri ödemesiz olurken krediler ise geri ödemelidir fakat vade farkı ya da faiz ödemesi olmamaktadır.

Faizsiz kredi desteği ya da hibe için KOSGEB tarafından desteklenen birçok proje bulunmaktadır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, üretim yapan işyerleri, pazarlama işleri, insan kaynakları yönetimi, bilgi yönetimi, dış ticaret, muhasebe gibi alanlarda yer alırken aynı zamanda müşteri memnuniyetinin arttırılmasına yönelik faaliyetler, kalite arttırıcı ve kurumsallaşmaya yönelik işletmeler için de KOSGEB desteği verilmektedir.

KOSGEB’den Eleman Desteği Alınır Mı?

KOSGEB firmaları üniversite mezunu elemanların maaşları için belli bir orana kadar destek sunmaktadır. Bu desteklerden faydalanmak isteyen firmalar yine KOSGEB’in veri tabanına kayıt olmalıdır.

KOSGEB tarafından nitelikli eleman desteği alabilmek için firmanızın mutlaka KOBİ olarak görünmesi gerekmektedir. Aksi takdirde eleman desteği maalesef sağlanmamaktadır. Nitelikli eleman destek başvurusu yapmak için ise KOSGEB’in sitesine giriş yaptıktan sonra açılan sayfadan “Nitelikli Eleman Başvuru Formu”’nu indirerek doldurmanız ve yine KOSGEB müdürlüğüne iletmeniz gerekmektedir. Nitelikli eleman destek başvurunuzun kabul edilmesi için elemanınızda bulunması gereken özellikler şu şekildedir;

  • Üniversiteden mezun olmuş, son 12 aydır firmanızda çalışmamış olmalı
  • Lisans mezunu eleman için 2 bin TL, ön lisans mezunu eleman için 1500 TL, yüksek lisans mezunu eleman için ise 2500 TL destek sağlanır.
  • Eleman işe alındıktan sonra 30 gün içerisinde ya da işe almadan 45 gün öncesine kadar başvuru yapabilirsiniz.
  • Elemanın maaşını siz yatırdıktan sonra KOSGEB’den talep etmeniz gerekmektedir.
728 90
Araç çubuğuna atla