ABD ile İran arasındaki müzakerelerde umut verici gelişmeler, küresel piyasalara olumlu yansıdı. Petrol fiyatları düşerken teknoloji hisselerinde artış görüldü.
Kapalicarsi.net ekonomi editoryel ekibi, Turkiye doviz piyasasi, Kapalicarsi serbest piyasa kurlari ve makroekonomik gelismeler uzerine gunluk analizler sunar. 15 yili askin piyasa deneyimi ile yatirimcilara yol gosterici icerikler uretmektedir.
ABD ile İran arasındaki müzakerelerde umut verici gelişmeler, küresel piyasalara olumlu yansıdı. Petrol fiyatları düşerken teknoloji hisselerinde artış görüldü.
Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında 97 kilometrelik doğal gaz boru hattı kurulacak. Enerji Bakanı Bayraktar, projenin detaylarını duyurdu.
E-ticaretin büyümesi, posta sektöründe tarihi bir rekorun kırılmasına yol açtı. Sektör, bu yıl önemli bir hacim kazandı.
Arpa üretiminde yaşanan artış, yem fiyatlarının gerilemesine neden olabilir. Tarımsal üretimle ilgili gelişmeler takip ediliyor.
İngiltere, karbon emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda Türk teknolojilerine yöneliyor. Bu iş birliği, çevre dostu çözümler sunmayı amaçlıyor.
Dünya Bankası, yapacağı yatırımlarla çeşitli projelere destek vermek için 2 milyar dolar ayıracağını açıkladı. Bu fon, gelişim odaklı projelere yönlendirilecek.
Türkiye'nin 2023 yılı itibarıyla net yatırım pozisyonu, 226 milyar dolar seviyesinde negatif olarak kaydedildi.
Hanehalkının ekonomik beklentileri ile ilgili yeni veriler paylaşıldı. İşte detaylar ve önemli rakamlar.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerine ilişkin sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Hanehalkı ve reel sektör verileri değerlendirildi.
Michelmersh Brick Holdings, artan maliyetler ve inşaat sektöründeki duraklama nedeniyle Leicestershire'daki Charnwood fabrikasını kapatma kararı aldı. İşten çıkarmaların yaşanacağı tahmin ediliyor.
BIST 100 endeksi, düşüşlerin ardından 13 bin 500 puan seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Kamu bankalarının yaptığı döviz satışı CDS primini düşürdü.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin sanayi dönüşüm stratejisine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Küresel üretim gücünün korunmasına dikkat çekti.
Avrupa Birliği'nde yenilenebilir enerji kullanımı yüzde 50'ye yaklaşırken, atık yönetimi en kârlı sektör olarak öne çıkıyor. Bu alanda 5,8 milyon kişi istihdam ediliyor.
HSBC, dolarizasyonun artması halinde faiz artışının kaçınılmaz olabileceğine dikkat çekti. Banka, mevcut ekonomik programın siyasi engellerle karşılaşmadığını ifade etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcıların bilgiyle hareket etmelerini sağlamak için finansal okuryazarlığı artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Bu hafta piyasalarda hangi yatırım araçları kazanç sağladı, hangileri yatırımcısına kaybettirdi? İşte detaylar.
Kevin Warsh, Federal Reserve'deki yeni görevine atandı. Bu değişim, ABD ekonomik politikalarında yeni bir dönemi işaret ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermaye piyasalarına olan güvenin artırılması gerektiğini ifade etti ve ekonomik istikrar için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.
Bireysel ve ticari kredilerde yapılan yeni düzenleme ile kredi limitleri daraltıldı. Bu değişiklik, kredi başvurularını etkileyebilir.
TCMB'nin açıkladığı verilere göre, mayıs ayında mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi 1,4 puan düşerek 98,6 seviyesine indi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2026 yılı Mart ayına dair Uluslararası Yatırım Pozisyonu İstatistiklerini yayımladı. Verilere göre, Türkiye'nin net yatırım pozisyonu hala negatif durumda.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıllık enflasyon beklentilerini açıkladı. Piyasa katılımcılarında artış görülürken, hanehalkı beklentileri düştü.
TCMB, hanehalkı beklenti anketinin sonuçlarını açıkladı. Enflasyon beklentisi düşerken, dolar/TL tahmini yükseldi.
Türkiye’de yatırım fonları, 12 trilyon TL’lik büyüklüğe ulaşarak rekor bir seviyeye geldi. TCMB’nin raporu, finansal sistemdeki değişimleri gözler önüne serdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mayıs ayı doğum yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde annelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2026 yılı ilk Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladı. Rapor, küresel jeopolitik riskler ve yüksek enflasyona rağmen Türkiye finans sisteminin güçlü olduğunu ortaya koyuyor.
2023 bayram alışverişi sırasında e-ticaret sektörü önemli bir ivme kazandı. Online satış oranları gözle görülür bir şekilde yükseldi.
Hanehalkı borçluluğu yükselişini sürdürürken, şirketlerin dış finansman kaynaklarına yönelmesi dikkat çekiyor. Yeni veriler, bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.
Merkez Bankası, faiz oranlarını beklenenden daha hızlı bir şekilde artırma kararı alabilir. Piyasalardaki hareketlilik bu durumu etkiliyor.
Tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi için Türkiye'nin potansiyelinin değerlendirileceğini belirten Dağlıoğlu, uluslararası ticarette yeni bir döneme girileceğini ifade etti.
Aselsan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile 470 milyon dolarlık bir yapay zeka projesi için sözleşme imzaladı. Proje 2029 yılına kadar sürecek.
JPMorgan ve Standard Chartered, yapay zeka yatırımları ile geleneksel bankacılıkta önemli değişiklikler yapıyor. Bu süreçte iş gücü kademeli olarak yeniden eğitilecek.
Karabük Belediyesi, mahkeme kararı neticesinde 65 yaş altı emeklilerin ücretsiz ulaşımını 1 Haziran 2026'da sona erdirecek. Yeni indirimli tarifeler üzerinde çalışılıyor.
Bouygues yöneticisi Roussat, Avrupa'nın ABD uydu altyapısına bağımlılığının telekomünikasyon sektöründe oluşturduğu riskleri dile getirdi. Avrupa'nın teknoloji alanında bağımsızlık kazanması gerektiği belirtildi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, UR-GE Projesi çerçevesinde son 10 yılda firmalara toplam 783 milyon lira destek sağlandığını bildirdi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri, 15 Mayıs haftasında 171,5 milyar dolardan 168,6 milyar dolara düştü. Net rezervler de 52,1 milyar dolara geriledi.
Deutsche Bank'ın yeni raporu, gelişmiş ülkelerin artan borç yükü ve zayıflayan ekonomik büyüme ile mücadele ettiğini ortaya koyuyor.
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 16 Mayıs ile biten haftada 209 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.
Uluslararası Para Fonu (IMF), Fransa'nın 2026 yılı için büyüme tahminini düşürme kararı aldı. Yeni tahminler ve etkilere dair detaylar haberimizde yer alıyor.
Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS) primleri yükseldi. Yatırımcılar açısından risk algısı artarken, piyasalarda belirsizlik sürüyor.
Finansal İstikrar Komitesi, ekonomik gelişmelerle ilgili önemli kararlar almak amacıyla toplanacak. Toplantıda piyasalara ilişkin değerlendirmeler yapılacak.
Trump, İran ile ilişkilerdeki gerilimi artırarak müzakerelerde askeri opsiyonları gündemde tutuyor. İran ise karşılık verme niyetinde.
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, enerji piyasalarında kalıcı değişimlere neden oluyor. Hürmüz Boğazı'ndaki akışın kesilmesi dünya ekonomisini etkiliyor.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Marousi bölgesinde büyük bir casino ve eğlence kompleksi inşaatına başlandı. Proje, yıllardır süregelen tartışmaların ardından resmi olarak hayata geçirildi.
177 yıllık geçmişe sahip Schlitz birasının üretimi artık sonlandırıldı. Milwaukee'yi ünlü yapan bu bira, tarihe karışıyor.
Ticaret Bakanlığı, 2026 yılının Ocak-Nisan dönemine ait piyasa denetim raporunu yayımladı. 170 bin firma incelendi ve toplam 1,1 milyar TL idari para cezası kesildi.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Mayıs 2026 için Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni açıkladı. Endeks, 13,2 puan düşerek 154,1 seviyesine geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2026 yılı Mayıs ayına ait sektörel güven endekslerini açıkladı. Hizmet ve inşaat sektörlerinde düşüş yaşanırken, perakende ticaret sektöründe bir artış görüldü.
İngiltere'nin önde gelen perakende zincirlerinden Marks & Spencer, büyük bir siber saldırının ardından finansal açıdan zor günler geçiriyor. Şirketin yıllık kârı %24 azaldı.
Sony, PlayStation Plus abonelik fiyatlarında güncellemeye gitti. Yeni fiyatlandırma ile yıllık Deluxe paket 5 bin 560 TL olarak belirlendi.