Ltc Mi Btc Mi | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri Ltc Mi Btc Mi
  • YARIM ALTIN
    7.915,00
    % 0,05
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3658
    % 0,14
  • € EURO
    35,0367
    % -0,17
  • £ POUND
    40,9526
    % 0,06
  • ¥ YUAN
    4,4770
    % 0,28
  • РУБ RUBLE
    0,3499
    % 0,12
  • BITCOIN/TL
    2293949,351
    % 2,80
  • BIST 100
    9.079,97
    % 3,10

Ltc Mi Btc Mi

Ltc Mi Btc Mi
728 90

2011 yılında eski bir Google çalışanı tarafından geliştirilen Litecoin ( LTC ), Bitecoin ile benzer çalışma prensibine sahiptir. LTC, Bitcoin’in sahip olduğu hataları iyileştirme amacı ile ortaya çıkmışt ve sonrada başarılı olmuştur. Litcoin’in yaratıcısı tarafından bu kripto para birimi “Gümüş Bitcoin” olarak tanımlanmaktadır.

LTC herhangi bir merkeze veya kuruma bağlı olmadan, açık kodlu işlem sağlayan kripto para değeridir. LTC, ilk altcoin olma özelliğine sahiptir. Çok az maliyetle transfer işlemlerini gerçekleştirme amacı ile ortaya çıkarılmıştır. Diğer kripto paralara oranla LTC’nin daha fazla depolama imkanı vardır.

LTC sisteminde blok işleme süresi 2,5 dakikadır. Bu süre Bitcoin’e oranla çok daha azdır. LTC ile gerçekleştirilen transferler hızlı ve çok az bir ücrete gerçekleştirilmektedir.

300 250 4

Bitecoin ile benzer çalışma presiplerinin olması yanında farklı algoritmalara sahiptir. LTC kullanmış olduğu Scrypt algoritması sayesinde, kullanıcıların uyguladıkları işlemler daha hızlı gerçekleşmektedir.

Başlıklar

BTC Nedir?

2008 yılında ortaya çıkarılan Bitcoin ( BTC ), bir merkez, kişi veya kurumla ilişkisi olmayan elektronik para birimi olarak tanımlanmaktadır. BTC, küresel piyasada dolar ve euroya alternatif olarak görülmektedir. Bitcoin yayınlandıktan sonra ilk başarılı kripto para olarak tanımlandı.

BTC, banka, özel kurum ve kuruluşlar gibi aracı kurumları ortadan kaldırmak amacıyla doğmuştur. Bu da BTC için önemli bir kavram olan merkezsizliği gündeme getirmiştir. Bitcoin’i hiçbir kurum, devlet veya banka kontrol etmemektedir. Tüm düzeni merkezi manzara üzerine kuruludur ve bir grup gönüllü kod yazarı ile BTC varlığını sürdürmektedir. Bitcoine ait tüm işlemler aracısız bir şekilde, kullanıcalar tarafından gerçekleştirilmektedir.

BTC için dikkat çeken bir diğer konu ise sınırlandırılmış olmasıdır. Bitcoinin üretimi 21 milyon ile sınırlandırılmıştır.

LTC’nin Avantajları Nelerdir?

Bitcoin’in yazılımından esinlenerek oluşturulan LTC, Bitcoin’den farklı bir algoritmaya sahiptir. Bu algoritma yardımı ile daha kolay gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında sistem gereksinimleri de en az seviyede kalacak şekilde işlemler gerçekleştirilmektedir. LTC, sahip olduğu Scrypt algoritması ile 2,5 dakikada işlem gerçekleştirme olanağı sağlamaktadır.

LTC ile ilgili işlemler internet üzerinden kolaylıkla yapılmaktadır. Ayrıca dünyanın her yerinden para gönderebilir ve transfer işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

LTC, üretilebilecek olan litecoin sayısını 84 milyon olarak belirlemiştir.

LTC Mining (Madenciliği)

Litecoin madenciliği Proof of Work isimli madenciliği kullanmaktadır. Emek ispatı anlamına gelen Proof of Work sisteminde madenciler, şifrelenmiş bulmacaları çözmeye çalışırlar. Bulmacayı çözme kısmı zordur ancak bulmacanın doğruluğunu kontrol etmek daha basit bir işlemdir. Bu işleme Proof of Work ya da emek ispatı denilmektedir. Sonucunda çözüme ulaşan ilk madenci “coin” ile ödüllendirilmektedir.

Madenciler algoritmayı daha hızlı çözebilmek adına güçlerini birleştirebileceklerini fark ettiler. Bu sayede de madencilik havuzu oluşturdular. LTC madenciliği yaparken bir havuza dahil olma fikri büyük önem taşımaktadır. Çünkü tek başına Litcoin elde etme şansı oldukça düşüktür.

BTC’nin Avantajları Nelerdir?

BTC‘nin sağladığı en büyük avantajlardan birisi anonim olmasıdır. Hiçbir kurum ya da kuruluş hesabınıza erişip kapatma ya da dondurma gibi işlemlerde bulunamaz. Belirli merkeze, banakaya ya da ülkeye ait olmadığından ülke ekonomisinden etkilenme gibi bir durumu söz konusu değildir. Bu sayede enflansyon ve çökme riskleri oldukça düşüktür. Bir kuruma ait olmaması sayesinde de transfer ve işlem yapma gibi durumlarda aracılara ihtiyaç bulunmamaktadır.

BTC sahibi olmak için sayfalarca evrak doldurmanız, sırada beklemeniz gerekmemektedir. Kurulumu oldukça basittir. Bu sayede zaman tasarrufu sağlamaktadır.

BTC sayesinde istediğiniz zaman transfer işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hangi gün veya hangi saat olduğu önemli değildir. Yaptığınız transfer işlemleri ise dakikalar sonra göndericiye ulaşır. Dünyanın neresinde olursanız olun işlem yapabilirsiniz. Yaptığınız işlemden exchange (para değişimi) gibi ücretler talep edilmez.

BTC’de işlem yaparken dilediğiniz fiyattan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İşleminizin onayı için herhangi bir alt sınır bulunmamaktadır.

BTC Mining (Madenciliği)

BTC madenciliği eşler arası elektronik nakit sistemi olarak tanımlanmaktadır. BTC ile gerçekleştirilen işlemler blockchainde depolanmaktadır. Blockchain, gerçekleştirilen her işlemin kayıt altında tutulduğu defter olarak bilinmektedir. Her kullanıcının bu deftere erişim hakkı bulunmaktadır.

BTC birçok farklı cihazla madencilik işleminin yapılmasını sağlamaktadır.

BTC madenciliğin temelinde kullanıcıların şifreleri çözerek yeni bloklar eklemesi yatmaktadır. Şifrelerin çözülmesi sonucu oluşan bloklar ile madenciler coinle ödüllendirilmektedir. Zamanla madenciliğin artması ve BTC’de madencilik işleminin 10 dakika sürmesi sebebi ile, madencilikten kar etmek zor bir duruma dönüşmüştür.

BTC için madencilik yapmayı zorlaştıran bir diğer nokta ise bitcoin adedinin 21 milyon ile sınırlandırılmış olmasıdır. Bu durum madenciliği olumsuz etkilese de BTC‘de enflasyonun oluşmasının önüne geçen bir durumdur.

LTC Mi BTC Mi

  • LTC mi BTC mi; farkını ortaya koyan en önemli detaylarından birisi piyasa değeridir. Bitcoinin piyasadaki değeri LTC’ye göre 57 kat daha büyüktür. BTC sadece litcoinden değil, piyasadaki diğer tüm kripto paralardan daha yüksek piyasa değerine sahiptir.
  • LTC mi BTC mi; farklarından bir diğeri ise bu iki kripto paranın üretebileceği toplam coin sayısıdır. BTC 21 milyon sınırına sahipken, LTC 84 milyona kadar coin üretme olanağına sahiptir.
  • LTC mi BTC mi; sorusuna arasındaki işlem hızı farkı ile değinmekte fayda var. Her ikisinde de işlemler anında gerçekleşse de, işlemlerin gerçekleşmesi adına kullanıcıların onay vermesi gerekmektedir. LTC’nin kuruluşunda ana konu hızlı olması idi ve bunu kanıtladı. BTC’de işlem yapma süresi 10 dakikaya kadar çıkabilirken; bu durum LTC için 2,5 dakika olarak görülmektedir.
728 90
Araç çubuğuna atla