KOSGEB SOLUCAN GÜBRESİ DESTEĞİ 2019 | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    7.870,00
    % -0,24
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3295
    % 0,24
  • € EURO
    35,0761
    % -0,15
  • £ POUND
    40,9162
    % -0,26
  • ¥ YUAN
    4,4728
    % 0,19
  • РУБ RUBLE
    0,3505
    % 0,51
  • BITCOIN/TL
    2276237,220
    % 0,82
  • BIST 100
    8.991,55
    % 2,10

KOSGEB Solucan Gübresi Desteği 2019

KOSGEB Solucan Gübresi Desteği 2019
728 90

Solucan gübresi için 2019 KOSGEB desteği arasında hibe ve faizsiz krediler vardır. Solucan gübresi son dönemde Avrupa’da tarımsal faaliyetlerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Ülkemizde de özellikle organik tarım ile uğraşan kişiler solucan gübresi kullanmayı tercih ediyor. Kullanımı bu kadar yaygınlaşınca da KOSGEB de bu alan için destek vermeye başladı. KOSGEB solucan gübresi desteği için gerekli olan koşulların sağlanmasının ardından başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir ve destekten yararlanarak solucan gübresi girişimciliği yapılabilir.

Başlıklar

KOSGEB Solucan Gübresi İçin Ne Kadar Destek Veriyor?

Solucan gübresi için KOSGEB desteği miktarı toplamda 150 bin TL’dir. Solucan gübresi işiyle uğraşmak isteyen kişiler KOSGEB’ten hem hibe hem de kredi desteği alabilir. KOSGEB bu sektörde girişimcilik yapacak olan kişilere 50 bin TL hibe veriyor. Bu hibenin yanı sıra 100 bin faizsiz kredi de alınabiliyor. Hibe desteğinin geri ödenmesi gerekmiyor. Geri ödemeli olan kredi için ise herhangi bir faiz uygulanmıyor. Bu sayede solucan gübresi işiyle uğraşacak olan kişiler 150 bin TL’lik desteği alabilir ve faaliyete başlayabilir. Fakat verilen bu destekler en üst limittir. Projenin kapsamına göre daha az destek verilmesi de söz konusu olabilir. Yani proje için gider ne kadarsa KOSGEB’in de sağlayacağı desteğin miktarı da o kadar olur.

300 250 4

KOSGEB’in Solucan Gübresi Desteğini Kimler Alabilir?

Solucan gübresi desteğinden yararlanabilecek kişiler en az 18 yaşında olması gereklidir. Bunun yanı sıra KOSGEB’in açmış olduğu kursa da katılmak şarttır. KOSGEB her girişimcilikte olduğu gibi solucan gübresi girişimciliği için eğitime dahil olmayı şart koşuyor. Yalnızca bu eğitimin sonunda alınan sertifika ile KOSGEB desteklerine başvurulabiliyor. Bunun yanı sıra destek başvurusunda bulunacak olan kişilerin iş planına sahip olması da gereklidir. İyi bir iş planının hazırlanması KOSGEB kredisinin olmazsa olmazlarından birisidir. Tüm bu koşulları sağlayan kişiler de KOSGEB solucan gübresi desteğine başvurabilir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak KOSGEB desteğinden yararlanabilmek için aranan şartlardan bir tanesidir. 32 saatlik olan bu eğitimin sonunda kursiyerlere sertifika verilir. Bu sertifika ile KOSGEB desteği başvurusunda bulunulabilir. Eğitim sırasında kişilere bir işletmenin nasıl kurulacağı ve bu işletmenin faaliyetlerinin sürekli kılınması için neler yapılması gerektiği gibi konular hakkında bilgiler verilir. Bu bilgiler ışığında da kişilerin işletme faaliyetlerini yürütmeleri beklenir. Bu eğitim KOSGEB tarafından tamamen ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Solucan gübresi girişimciliği için destek almak isteyen kişiler de ilk olarak bu eğitime katılmalıdır.

Solucan Gübresi Desteği Alınabilmesi İçin İzlenmesi Gereken Adımlar

Solucan gübresi desteği başvurusu yapabilmek için ilk olarak uygulamalı eğitime katılmak için başvuruda bulunmak gerekiyor. Bunun için de e devlet sistemi kullanılabilir. E devlete giriş yapan kişiler arama butonuna uygulamalı girişimcilik eğitime katılımcı başvurusu yazmalıdır. Daha sonrası açılan ekranda da yeni başvuru seçeneği seçilmelidir. Son adımda ise gerekli bilgiler doldurulmalı ve kayıt seçeneği seçilmelidir. Bu eğitime katılan kişiler KOSGEB destek başvurularını da e devlet üzerinden yapabilir. E devlet sistemine giren kişiler KOSGEB’in sayfasını açmalı ve buradan destek başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir.

KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Nasıl Yapılır?

KOSGEB veri tabanına kayıt işlemi başvuruda bulunulabilmesi için gerekli olan adımlardan bir tanesidir. Daha önceden veri tabanında kaydı olan kişiler bilgilerini güncellemelidir. Hiç kayıt yaptırmamış olanlar ise veri kaydına giriş yapmalıdır. Bu kayıt işlemi KOSGEB’in internet sitesi üzerinden yapılıyor. KOSGEB’in internet sitesinden üç farklı kayıt yapılabilir. Bunlar:

  • İşletme kaydı,
  • Organizatör kaydı,
  • AR-GE girişimcilik kaydı.

Kişiler kendisi için uygun olan kaydı seçmeli ve işlemlerini tamamlamalıdır. Bu kayıt işlemleri sırasında da yanlış ya da eksik bilgi verilmemelidir. Bu bilgilerden kaynaklı olarak daha sonrasında bazı hukuki sorunlar ile karşılaşılabilir.

KOSGEB Solucan Gübresi Desteği Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Solucan gübresi desteği için istenen belgelerin başında uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası vardır. 32 saatlik eğitimini tamamlayan ve daha sonrasında yapılan sınavdan yeterli puanı alan kişiler sertifikalarını da alabilir. Bu sertifikanın yanı sıra nüfus cüzdanı da yine başvuru sırasında gerekli olmaktadır. KOSGEB solucan gübresi desteğine başvuruda bulunabilmek için bir de başvuru formunun doldurulması şarttır. Bu forma KOSGEB’in internet sitesi üzerinden ulaşılabilir. Formun eksik doldurulması başvurunun da reddedilebileceği anlamına geliyor. Bu yüzden dikkatli bir şekilde formun doldurulması ve başvuru sırasında teslim edilmesi gerekiyor.

Solucan Gübresi Desteği İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Solucan gübresi desteği için dikkat edilmesi gerekenler arasında belgelerin eksiksiz olması vardır. Eksik belge başvurunun reddi anlamına gelir. Bu yüzden tüm belgelerin sağlandığına emin olunmalıdır. Bunun yanı sıra iyi bir iş planının da hazırlanması şarttır. KOSGEB’in en çok dikkat ettiği konu iş planıdır. Bundan dolayı iyi bir iş planı desteğin de alınabilmesi anlamına gelir. Ayrıca yapılan tüm harcamaların fişleri ve faturaları da saklanmalıdır. Bu harcamalara bakarak KOSGEB ödemelerini yapmaktadır. Fakat 2 yıldan eski faturaların ödemesi için KOSGEB’e talepte bulunabilmek mümkün değildir.

İş Planı Nasıl Hazırlanır?

İş planının hazırlanması için ilk olarak iş planı örneklerine bakılmasında fayda var. İş planı KOSGEB desteği için çok önemlidir. Bu yüzden de dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır. İş planında öncelikle genel bilgiler yazılmalıdır. Şayet ortak varsa bu ortağa ilişkin bilgiler de yine iş planında yer almalıdır. KOSGEB’in iş planında baktığı bir diğer husus ise pazar bilgileridir. Bu pazarda sizin nasıl bir faaliyet göstereceğinize dair detaylar da iş planında bulunmalıdır. İş planında olması gereken diğer bilgiler ise şunlardır:

  • Üretim planı,
  • Finansal planlar,
  • Yönetimsel plan,
  • KOSGEB’ten hangi desteği talep edildiği.

Genç Çiftçi Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Genç çiftçi desteği de yine solucan gübresi için destek almak isteyen kişilerin başvurulabileceği programlardan birisidir. Bu desteğin girişimcilik desteğinden bazı farkları da vardır. Bunlardan bir tanesi de verilen desteğin miktarıdır. Genç çiftçi hibe desteği 30 bin TL’lik bir üst limite sahiptir. Ayrıca yılda bir kez bu desteğe başvuruda bulunabilir. Bu desteğin bir diğer farkı ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından veriliyor olmasıdır. Bundan dolayı da başvurular bakanlığın il ya da ilçe müdürlüklerine yapılmalıdır.

Hangi Giderler KOSGEB Tarafından Karşılanır?

KOSGEB tarafından karşılanan giderler arasında çalışan kişilerin ücretleri vardır. KOSGEB işletme için yapılan her harcamayı karşılamıyor. Bu yüzden KOSGEB’ten ödeme alınarak bir harcama yapılması planlanıyorsa ilk olarak bu harcamanın KOSGEB tarafından karşılanıp karşılanmadığına bakılmalıdır. Ayrıca bu harcamaların faturalandırması ve faturanın da KOSGEB’e sunulması gereklidir. KOSGEB tarafın karşılanan giderler şu şekildedir:

  • Personel ücretleri,
  • Makine, teçhizat, hammadde gibi malzeme giderleri,
  • Proje kapsamında alınacak danışmanlık giderleri.

KOSGEB solucan gübresi desteği kapsamında karşılanmayacak olan giderler de vardır. Bu giderlerden bazıları ise şunlardır:

  • Çalışan kişiler sosyal güvenlik primleri,
  • İşletmeye alınacak olan taşıt,
  • Arsa, bina, inşaat, tadilat gibi giderler,
  • Vergi ve harç giderleri,
  • Haberleşmeye ait giderler,
  • Proje kapsamında yer almayan personellerin ücretleri.
728 90
Araç çubuğuna atla