KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    7.921,00
    % 0,04
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3578
    % 0,11
  • € EURO
    34,9839
    % -0,29
  • £ POUND
    40,9739
    % 0,19
  • ¥ YUAN
    4,4791
    % 0,05
  • РУБ RUBLE
    0,3498
    % 0,11
  • BITCOIN/TL
    2281887,494
    % 1,33
  • BIST 100
    9.079,97
    % 3,10

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021
728 90

KOSGEB kurumunun 2021 senesinde başvuran girişimcilere verdiği 365 bin Türk lirasına kadar var desteği alabilmek adına girişimcilik eğitimlerine kayıt olmak gerekmektesiniz. Burada size, KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 bilgilerini vereceğiz.

Başlıklar

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi

Kosgeb’in sağladığı uygulamalı girişimcilik eğitimi ülkemizde yapılan en büyük destek hareketlerinden biridir. Bu eğitime insanlar çok fazla gitmek istemese bile kurum, eğitimlerin tamamlanmasını şart kılmıştır. Girişimcilik faaliyetlerini daha da çoğaltmak ve girişimcilere kafalarındaki planlarda mantıklı yönlendirmeler yapma amacıyla kurulmuş olan KOSGEB’i çoğu insanımız pek fazla önemsemeyebiliyor. Normalde kurs süresi 70 saatle sınırlıydı ama geçtiğimiz senenin mayıs ayından itibaren bu 70 saatlik kurs süresi 32 saate düşürüldü. Yapılan bu eğitimin sonunda hedeflenen şey ise; girişimcilerin kendilerine deneyim ve bilgi katmasını sağlayarak kendi hedeflerindeki iş fikirlerini sağlamlaştırmak.

300 250 4

Girişimcilik eğitimine katılmak ve başarı elde etmek, GDP (Girişim Destek Programı) çatısı altında yeni fikirlere ve girişimlere destek alabilmenin ilk şartlarından bir tanesidir. Buna bağlı olarak, girişimcilik uygulama eğitimi için eğitim verecek olan kurumların adı ve eğitim tarih ile saatlerini KOSGEB resmi sitesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ekstra olarak; gelen talep üstüne, eğitim istekleri işbirliği yapılacak kurum ve kuruluş kısmında belirtilen kuruma yönlendirilmekte ayrıca, eğitim istekleri müdür tarafından asla alınmamaktadır.

KOSGEB 2021

KOSGEB eğitimi aşağıda da belirteceğimiz 14 maddeden oluşmakta ve bu eğitim toplam olarak 32 saat sürmektedir.

  • Girişimcilik yeteneklerinin denenmesi, iş fikri geliştirebilme ve yaratıcılık becerileri eğitimleri,
  • İş planı görüşü ve ilkeleri,
  • İş planı ilkelerinin sağlamlaştırılmasına yönelik, uygulamalı atölye çalışmaları,
  • İş planının kağıda aktarılması ve sunumu yaparken dikkat edilecek kurallar.

Uygulamalı eğitimlerde katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmez ve de alınmaz. Eğitime katılım sağlama oranı yüzde 80 ve üstü olan katılımcılar, katılım belgesini almaya hak kazanmış sayılırlar. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 açıklaması yazımızın ilerleyen kısımlarında.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası

KOSGEB kurumundan yardım için hibe almak isteyen kişilerin öncelikli olarak uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamaları şartı gerekmektedir. 2020 yılına kadar sadece örgün eğitim sistemiyle tamamlanması sağlanan bu kursu artık 2020’den sonra online eğitim olarak da tamamlanabilmektedir. İstediğiniz takdirde KOSGEB uygulamalı girişim eğitimi derslerinize her nerede olursanız olun internet aracılığıyla, dijital platformlardan katılım sağlayabileceksiniz. Online eğitim sayesinde uzun uzun kuyruklara girmeden ve hiç bir şekilde zaman kaybı olmadan katılım sağlayabilmeniz, sağlıklı bir eğitime neden olacaktır. Derslere isterseniz peş peşe isterseniz de her gün belirli aralıklarla katılım sağlayarak eğitiminizi tamamlayabilir ve belgenizi alabilirsiniz. Her ders için 5, toplamda 10 saat içinde iki tane eğitimi birden ten gün içinde bitirmeyi başarabilirsiniz. Size önerimiz ise; hiç bir dersi aceleyle bitirmeden, konuları anlayarak geçmeniz olacaktır. Girişimcilik sertifikası bilgilerini yazdığımıza göre KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 bilgisinde sıra.

Örgün kurs bitiminde nasıl sertifika alınıyorsa, aynı şey uzaktan eğitimde de geçerlidir. Uzaktan eğitimle birlikle izlediğiniz her videoyu onaylamalısınız ve video ile ilgili soruları yanıtlamalısınız. Bu durumdan sertifikanızı almak sizin için daha kolay hale gelecektir.

KOSGEB Girişimcilik Sertifika Sorgulama E-Devlet

Uzaktan eğitim girişimcilik kursu sorgularınızı e-devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. KOSGEB kurumunun resmi web sitesine erişim sağlanıp, e-devlet sistemine 11 haneli T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Eğitimin tamamlanması için izlemeniz gereken videoları izleyip soruları da cevapladıktan sonra sertifikanızı almaya hak kazanabilirsiniz. Sertifikanızı talebiniz doğrultusunda e-devletten istediğiniz zaman yazdırabilirsiniz. Eğitim sertifikanızı aldıktan sonra, iş fikirlerinizi KOSGEB’e getirecek ve sonrasında yeni adımlar atabileceksiniz.

KOSGEB Girişimcilik Eğitim Başvuru

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 yazımıza ait içeriği buradan okuyabilirsiniz. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerindeki konular genelde, girişimci olmanıza yardım sağlayacak ve kesinlikle işinize yarayacak konuları içermektedir. Mesela; yeni girişimciler için hazırlanan eğitimlerde pazarlama, muhasebe, ödenemez veyahut geri ödenebilir destek v.b gibi konularda eğitim verilir. Derslere katılım tamamen ücretsiz olup, sizden hiç bir şekilde para tahsil edilmez. Eğer içinizde girişimcilik yapma duygusu varsa hemen bu eğitime başvurabilirsiniz. Ancak derslere devam etmemeyi düşünüyorsanız sertifikanızı alamayabilirsiniz çünkü; derslere katılım sağlamak zorunludur.

Eğitim kurslarını tamamladınız diyelim, sonrasında aldığınız belge ile KOSGEB’e iş planı hazırlamanın bir kısmı olarak başvuru yapabilirsiniz. Yapacağınız iş planları, yönetim kurulu tarafınca incelenip, destek verilip verilmeyeceğine karar verilecektir. Hazırlayacağınız plan özgün ve orijinal bir plan olmalı. İnternetten bulduğunuz ya da aldığınız iş planlarına güvenmemekte sizin için büyük bir fayda var.

NACE Kodları Nedir?

KOSGEB’de NACE kodu alırken hangi eğitim programından faydalanmak istiyorsanız o programı seçmeniz gerekiyor. Yalnız, iş fikriniz ileri girişimci niteliğinde destek gören bölümler arasında yer alıyorsa, o halde yapmanız gereken şey ileri girişimcilik eğitimi almak olacaktır. Eğer ki KOSGEB tarafından desteklenen sektörler ve NACE kodları içerisinde yer bulmuş bir iş fikriniz var ise, bu durumda da geleneksel girişimcilik eğitimi almanız gerekmektedir. İleri girişimcilik dediğimiz bölümde yer alan işler imalat sektöründe yer almaktadır. Hangi sektörde işinizi yapmayı düşünüyorsanız o işe uygun NACE kodu bulmanız gerekir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesini Kimler Alabilir?

Bu belgeyi alabilmek isteyenlerin 18 yaşından büyük olması en büyük şartlardan biridir. En alt yaş sınırının 18 olmasıyla birlikte üst bir yaş sınırı tanımlanmamıştır. Belge almak isteyen kişinin mutlaka ama mutlaka okuma yazma bilmesi gerekmektedir. Bir de belgeyi alabilmek için bazı şartları sağlamış olmanız gerekmektedir. Peki ya nedir bu şartlar?

  • Belgeyi alacak kişi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmalıdır,
  • Belgeyi alacak olan kişinin kurulmak istenen işletme hakkındaki bilgileri KOSGEB kurumunun istediği biçimde projelendirmeyi yapması gerekmektedir,
  • Belgeyi alacak olan kişinin daha önceden girişimcilik eğitimi almamış ve bu kurslara katılmamış olması gerekmektedir.

Eğer yukarıda bulunan bu şartları sağlayabildiyseniz, siz de girişimcilik belgesi alabilmek için başvurunuzu gerekli yerlere iletebilirsiniz.

KOSGEB Destek 2021

2021 yılında KOSGEB kurumu tarafından sağlanan hibe destek programını maddeler halinde görelim:

  • Öncelikle, her türlü girişimcilik destekleri
  • Araştırma, geliştirme teknolojik üretim ve millileştirme desteği
  • İşgen ve tekmer programı
  • Uluslararası hale getirme; işletme, geliştirme ve de büyüme destekleri
  • Kobi finans destekleri,
  • Laboratuvar sağlama ve malzeme destekleri

Desteklenen Sektörler

KOSGEB kurumunun desteklediği işler farklılık gösterebilir. Eğer hayvancılıkla alakalı bir iş kurmak istiyorsanız KOSGEB kesinlikle bu girişime destek vermemektedir. Öyle ki kanatlı üretimi, küçükbaş, veya büyükbaş çiftliği kurmak istiyorsanız TKDK kredilerini kesinlikle araştırmanızı tavsiye ederiz. Kosgeb destek çeşitlerini 2 farklı kola ayırmıştır; bunlardan biri geleneksel girişimci destek programı, diğeri ise ileri girişimci destek programıdır. Geleneksel girişimci desten programı sayesinde 60 bin tl’ye kadar hibe kredisi kullanma şansınız vardır. İleri girişimci destek programında ise genelde kobilere olmak üzere 300 bin türk lirası değerine kadar hibe desteği verilmektedir. Bazı kosgeb destekli sektörler şunlardır:

  • İmalat sektörü
  • Gaz, buhar, iklimlendirme ve elektrik üretimi ve dağıtımı
  • Sigorta ve finans sektörü
  • Yiyecek sektörü ve konaklama
  • Spor, kültür, sanat ve eğlence
  • Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı
  • Toptan ve perakende ticaret

Bu maddelerdeki saydıklarımız sadece bazıları diyebiliriz ve yapacağınız küçük bir araştırma sayesinde bu sektörlerin tamamını bulabilirsiniz. Kosgeb resmi sitesinden yenilikleri takip etmenizi öneririz ve yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederiz. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 bilgilerini edindiğinize göre başvurunuzu artık yapabilirsiniz.

728 90
Araç çubuğuna atla