KOSGEB başvurusu için gerekli evraklar | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    8.506,00
    % -0,38
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5038
    % 0,08
  • € EURO
    34,7826
    % -0,12
  • £ POUND
    40,2943
    % -1,04
  • ¥ YUAN
    4,5009
    % 0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3457
    % -0,21
  • BITCOIN/TL
    2084540,268
    % 0,79
  • BIST 100
    9.693,46
    % 1,77

KOSGEB başvurusu için gerekli evraklar

KOSGEB başvurusu için gerekli evraklar
728 90

KOSGEB’e başvurmak için gerekli belgeler tamamlandıktan sonra girişimleriniz ve şirketiniz için almak istediğiniz desteği alabilirsiniz. Başvuru evraklarının eksik olarak doldurulmuş olması, başvurunun dikkate alınması açısından önemlidir. KOSGEB’e başvuru evraklarına değinmeden önce KOSGEB’in resmi web sitesine girerek sitenin kendi veri tabanında üyelik kaydını gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Başlıklar

KOSGEB Başvurusu Nereye Yapılır?

KOSGEB başvurusu yapmak için site üzerinden üyelik bilgilerinizi girdikten ve sisteme kayıt olduktan sonra, sayfanın çıktısını alarak bu kağıdın üstüne kaşenizi basmanız istenir. Bu kağıdı daha sonra KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü’ne vermeniz istenir. Bu kurum tarafından başvurunuz değerlendirmeye alınacak olup size konu ile ilgili geri bildirim yapılacaktır.

300 250 4

KOSGEB Veri Tabanına Üye Nasıl Olunur?

KOSGEB veri tabanına üyelik işlemlerinin tamamlanması için KOSGEB’in talep etmiş olduğu belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Veri tabanına üye olmak için KOSGEB şu belgeleri talep etmektedir;

  • Faaliyet gösterilen odanın belgesi
  • Ticaret ya da esnaf sicil gazetesi
  • Kobi beyannamesi
  • İşletmenin sahip olduğu imza sirküleri
  • İmza beyannamesi
  • KOBİ bilgi dökümanları

Yukarıda sayılan belgelerin hem fotokopilerinin hem de asıllarının bulundurulması gerekir.

KOSGEB Başvurusu için Gerekli Şartlar Nelerdir?

KOSGEB başvurusu için şartların yerine getirilmesi gerekir. Aksi takdirde başvurular değerlendirmeye alınmaz. Bu şartlardan ilk olarak KOSGEB veri tabanına üyelikten bahsedilebilir. Veri tabanına üye olmayan kişiler başvuru yapamazlar. KOSGEB resmi web sitesinde KOBİ tanımını yapmıştır. Şirketinizin bu tanıma uyması gerekir. Aynı zamanda  bu şartları sağlıyorsanız, gerekli belgeleri KOSGEB il ya da ilçe müdürlüklerine elden teslim etmeniz gerekir.

KOSGEB Başvurusu için Eğitim Zorunluluğu Nedir?

KOSGEB başvurusu için eğitim zorunluluğu vardır. Bu eğitimlerin eksiksiz olarak tamamlanması halinde şirketler başvurularını tamamlayabilirler. Eğitim kurslarına yüzde 80 oranında devam zorunluluğu bulunur. Geçtiğimiz dönemde verilen eğitimler toplam 60 saatlikti. Yeni gelişmelerle birlikte eğitim süresi 70 saate kadar çıkarılmıştır. Eğitimlerini başarı ile tamamlamaya hak kazanan kişiler KOSGEB desteklerinden yararlanabilirler.

KOSGEB Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

KOSGEB başvurusu için belgeler tamamlanmadığı takdirde, başvurunuz değerlendirilmeye alınmamış olur. KOSGEB’in istediği belgeler arasında;

  • KOBİ beyannamesi
  • KOBİ bilgi dökümanları
  • Destek programı ile ilgili sitede yer alan başvuru formu
  • KOSGEB başvurusu için formun kaşeli ve imzalı hali yer alır.

Formlar için KOSGEB resmi web sitesine girebilirsiniz.

Kimler KOSGEB Başvurusu Yapabilir?

KOSGEB başvurusu yapabilecek olan kişiler arasında;

  • Yeni girişimciler
  • İşletmeler
  • Girişimciler
  • KOBİler yer alır.

BU kişilerin başvurularını tamamlamadan önce KOSGEB’e başvuru evraklarını eksiksiz şekilde doldurmaları gerekmektedir.

KOBİ Beyannamesi ve KOBİ Bilgi Dökümanı Nedir?

KOBİ Beyannamesi ve KOBİ Bilgi Dökümanı başvuru sırasında işletmelerden istenen belgelerin başında gelmektedir. Bu belgeleri doldururken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Örneğin; eğer şirketiniz bir şahıs şirketi ise işletmenin adı yerine kendi ad ve soyad bilginizi yazmanız gerekir. Vergi numarası istenen yere de şirket sahibi olan kişinin TC kimlik numarasını yazması gerekir.

KOSGEB Nedir?

KOSGEBkendi işini kurmak isteyip de yeterli sermayesi olmayan kişilere maddi destek sağlayan kurumun adıdır. Günümüzde insanlar artık kendi patronlarının kendilerinin olmalarını istemektedirler. Bunun için kendi işletmelerini açmak isterler. Ne var ki kendi işletmenizi açmanız demek ortaya bir miktar para koymanız demektir. Bunun için KOSGEB girişimcilere destek olur. KOSGEB destek paketlerinden faydalanmak isteyen kadınlar, yaşı genç olanlar, gaziler, şehit yakınları pozitif ayrımcılık ile faydalanmış olurlar.

KOSGEB 2019 Destekleri Nelerdir?

KOSGEB 2019 destekleri sayesinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler ve girişimciler devlet desteğini arkalarına almış olacaklar. Kendi başına iş kurmak isteyen kişiler, mevcut işlerini ileri boyuta taşımak isteyen kişier bu desteklerden faydalanabilecekler. Yeni destek programlarına katılım1 Ocak itibari ile başlamıştır. Bu programlar 2019 yılı itibari ile şu şekildedir;

  • Geleneksel girişimcilere destekler
  • İleri girişimcilere destekler

KOSGEB 2019 Destekleri Ne Kadar?

KOSGEB 2019 destekleri miktarları değişiklik göstermektedir. Örneğin geleneksel girişimciler yalnızca 60 bin TL’ye kadar destek alabilmektedirler. İleri girişimciler ise 360 bin TL’ye kadar destek alabiliyorlar. Söz konusu miktarların alınması için şirketlerin başvuru yapıldığı günden önce en az 1 sene öncesinde kurulmuş olması şartı aranıyor. Aynı destek kapsamında eğer işletmeler gerçek kişi statüsü ile başvuruda bulunmuşlarda, işletmelere ek 5 bin TL, eğer sermaye şirketi statüsünde kurulmuş iseler de 10 bin TL ek destek verilmesi planlanıyor.

KOSGEB 2019 Destekleri Prim Hesabı Nedir?

KOSGEB 2019 destekleri prim hesabı yapılarak verilmektedir. Yani şirketin çalışan personel sayısı için ödemiş olduğu prim gün sayısı önemlidir. Bu doğrultuda şirketlere kuruluş desteğine ek olarak prim desteği verilmesi de planlanmaktadır. Prim hesabına göz atacak olursak;

  • 180 ile 539 gün ödeme yapmış olan şirketlere 5 bin TL destek sağlanacak
  • 540 ile 1079 gün ödeme yapmış olan şirketlere 10 bin TL destek sağlanacak
  • 1080 ve üzeri gün ödeme yapmış olan şirketlere 10 bin TL destek sağlanacak

Bu ödeme miktarları birinci performans dönemi için geçerlidir.

KOSGEB 2019 Destekleri İkinci Performans Prim Hesabı Nedir?

KOSGEB 2019 destekleri ikinci performans prim hesabı ile mantık birinci performans prim hesabı ile aynıdır. Yalnızca arada miktar farklı bulunur. Bu hesaba göre;

  • 360 ile 1079 prim gün sayısına sahip olan işletmelere 5 bin TL destek ödenir
  • 1080 ile 1439 prim gün sayısına sahip olan işletmelere 15 bin TL destek ödenir
  • 1440 ve üzeri prim gün sayısına sahip olan işletmelere 20 bin TL destek ödenir

KOSGEB 2019 Destekleri Nelerdir?

KOSGEB 2019 destekleri hem ileri girişimcilere hem de geleneksel girişimcilere sağlanması planlanan çeşitli desteklerin genel adıdır. Bu destekler ile birlikte hem makine hem teçhizat hem de yazılım desteği sağlanması planlanmaktadır. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı resmi gazete konu ile ilgili karar yayınlamıştır. Geçmiş dönemde yalnızca yüzde 75 destek sağlanırken yeni dönemde destek miktarına yüzde 15 ekleme yapılmıştır.

KOSGEB 2019 Destekleri için Verilen Hibeler Ne Kadardır?

KOSGEB 2019 desteği hibeleri şirketin sahip olmuş olduğu teknoloji düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin eğer başvuruda bulunan şirket düşük orta ya da düşük teknoloji düzeyi başlığı altında değerlendirmeye alınıyorsa, destek miktarı en fazla 100 bin TL olabilir. Eğer şirket orta ileri teknoloji şirketi ise destek miktarı 200 bin TL’ye kadar çıkar. Son olarak ileri teknoloji ile ilgili şirketlerin önü açılarak en  fazla 300 bin TL destek sağlanması kararlaştırılmıştır. Bu desteklerden faydalanmak isteyen kişilerin ilk olarak KOSGEB veri tabanına üye olmaları gerekmektedir.

KOSGEB 2019 Destekleri Kimlere Veriliyor?

KOSGEB kimlere verilir sorusunun cevabı için sektörlere yakından bakmak gerekir. Bu kişiler mentörler, danışmanlar ve işletme koçluğu yapan kişilerdir. Söz konusu kişilerin destekten faydalanmaları için KOSGEB’e başvuru evraklarını tamamladıktan sonra belgelerini ilgili kurumlara iletmeleri gerekmektedir.

728 90
Araç çubuğuna atla