KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    5.545,00
    % -0,25
  • AMERIKAN DOLARI
    27,3017
    % 0,20
  • € EURO
    28,8490
    % 0,14
  • £ POUND
    33,1619
    % 0,08
  • ¥ YUAN
    3,7350
    % 0,19
  • РУБ RUBLE
    0,2830
    % 0,50
  • BITCOIN/TL
    720971,352
    % 0,82
  • BIST 100
    7.962,34
    % 3,14

KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır?

KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır?
728 90

En detaylı şekilde anlatmaya çalışacak olursak, KOSGEB’in açılımı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak tanımını yapabiliriz. KOSGEB adının anlamından da tahmin edilebileceği üzere tamamen girişimcileri destekleyen bir kuruluştur. Ticaret yolunda adım atmak ve yeni bir iş kurmak isteyen tüm insanların, kurdukları planda yapılanmasına yardımcı bulmak isteği ve kurulan bu planları hayata geçirmek için sermaye ihtiyacı vardır. Ülkemizde maalesef ki neredeyse hiç kimse iş kurarak gelir elde edecek bir güce sahip değildir. Tam bu noktada KOSGEB gibi kuruluşların ortaya çıkışı ve girişim yapmak isteyen insanlara yeni işler yapması konusunda büyük destek olmuştur. KOSGEB, ülke ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra istihdam sağlayarak ülkedeki işsizlik problemiyle mücadelede ön ayak olmaktadır. Bu nedenle, kuruluş oldukça önemli bir proje niteliğindedir. Aklınızda yapmak istediğiniz bir iş fikri var ve bu fikri canlandıracak sermayenin ya da birikiminiz yok. Tam bu durumda sizin girişimciliğinizi desteklemek amaçlı gün yüzüne çıkan, içerisinde devletin de olduğu destek kredileri oluşmaktadır.

KOSGEB, Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmecilerin sanayideki yerini ve işlevini arttırmak amacıyla faaliyete geçirilmiştir. KOSGEB kuruluşuyla birlikte ülkemizde bir çok yeni işletme yeri kurulmakta ve akabinde faal halde olan işletmeler de kendini sürekli olarak geliştirebilmektedir. KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Sorunuza cevap olarak yazıları eksiksiz okumanızı tavsiye ederiz.

KOSGEB’e Kimler Başvurabilir?

Ortada bir fikrin olması KOSGEB’ten anında yararlanabilmek için yeterli bir şart değil. Öncelikli olarak kurum tarafından sağlanan iş kurma eğitimini kesinlikle almak gerekmektedir. Bunun yanısıra KOSGEB tarafınca üniversitelerde bulunan Genç Girişimci Geliştirmekte Programı’na katılım sağlayıp KOSGEB’e başvuru yapılabilmektedir. KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Sorunuzun cevabını aşağıdaki yazılarımızdan bulabilirsiniz.

KOSGEB’ten Kimler Faydalanabilir?

  • Yeni bir iş yeri kurup, iş yaşamında yer edinmek isteyen kimseler,
  • Var olan iş yerini geliştirmek isteyen kimseler,
  • Faal haldeki iş yerine yeni teçhizatlar ve yeni makineler almak isteyen kimseler,
  • Çalışan istihdam etmek isteyen kimseler,
  • Firmasının veya şirketinin tanıtımını yapmak isteyen kimseler,
  • Yurt içinde ve yurt dışında yapılan fuarlara katılım sağlamak isteyen kimseler,
  • Çalışan işçisine eğitim vermek amacı güden kuruluşlar,
  • Araştırma, geliştirme ve yenilik yolunda projeler üretmek isteyen ve bu projeleri hayata geçirmek isteyenler KOSGEB’e başvurabilir.

KOSGEB Avantajları Nelerdir?

Faydalanabilecekler listesinden sonra şimdi de gelelim KOSGEB’in avantajları kısmına:

  • Bu kurum, şirketinizin kuruluşu esnasında oluşacak masrafların bir kısmının karşılanmasını sağlayarak, üzerinizdeki yüke bir nebze ortak olur,
  • Aklınızdaki projenin gelişimine yardımcı olup kamuoyuna sunar,
  • Yeni istihdamlar sağlar,
  • Ülke ekonomisine gerçek anlamda katkısı çoktur,
  • Faiz şarkı kesinlikle olmadan, geri ödeme imkanı sunar,
  • Pozitif ayrımcılığı, kadınların iş hayatında önemli ölçüde yer edinebilmesi için yapar,
  • Faal halde bulunan işletmelerin gelişiminde yardımcı olur.

KOSGEB girişimcilik kurslarına internet sayesinde e-devlet üzerinden de kayıt imkanı bulabilirsiniz.

KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Sorusunun merak edilen cevabını bu yazımızda paylaşıp yazacağız.

E-Devlet Başvurusu KOSGEB

Kolay ve hızlı şekilde KOSGEB desteğinden faydalanabileceğiniz gibi başvuru yaparken de az ve öz belgelerle başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Hem pratik hem de karmaşayı önlemek amaçlı, internet ortamından kolayca başvuru işlemlerinizi e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Peki, KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Sorusunun yanıtını almak istiyorsanız aşağıdaki maddeleri okuyunuz;

  • Öncelikle, e-devlet üzerinde KOSGEB başvurusu yapmak istiyorsanız e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapmalısınız,
  • E-devlet şifresiz yok ise, size en yakın PTT’den şifre talep edebilir ve size verilen bu şifreyle internetten, e-devlet kapısından giriş yapabilirsiniz,
  • Ş, LTD şirketleri veyahut bireysel şirketleri işletmelerine sahip olan kişiler, KOSGEB işlemleri için e-devlet vasıtasıyla başvuru işlemlerini yapacaklar ve merkezi sicil kayıt sisteminde kayıtlı olan işletme temsilcileri vasıtası ile işlemlerini tamamlayabilecektir,
  • İşletmeleri tek başına temsil eden bireylerse e-devlet’ten başvuru işlemini gerçekleştirebilir,

Sınıfta Girişimcilik Eğitimi Almak İsteyenler İçin Başvuru

25-30 kişilik sınıflarda kurum tarafından görevlendirilen uzman bir kişi tarafından 4 günlük bir eğitim programının ardından girişimcilik sertifikasına sahip olabilirsiniz. Uzaktan eğitim yerine sınıfta birebir eğitim tercihini seçtiğiniz takdirde, kurs başlama tarihlerinden 5 gün öncesinde başvurunuzu kesinlikle yapmanız gerekmektedir. Bunları yaptıktan sonra ise dikkat etmeniz gereken bir şey var, o da; Türkiye genelinde eğitimlerin düzenlendiği illeri de öğrenmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu listeyi öğrenmek için de KOSGEB resmi sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

E-Devlet Girişimcilik Belgesi Online Ders Başvuru

Bu kısımda ise örgün yerine online eğitimi seçmiş kişilerin izleyeceği yolu anlatıyoruz. Online eğitim, örgün eğitime göre daha pratik ve kolay olmakla birlikte zahmetsizdir. Anlayış tercihinize göre ister yüz yüze ister uzaktan eğitim tercihlerini seçebilirsiniz, orası tamamen sizin tercihinize kalmış. E-devlet üzerinden online başvuru yapabilmeniz için de en önemli kural, bir e-devlet şifrenizin olmasıdır. Eğer şifresiz de tamamsa yapmanız gereken bu işlemleri aşağıda okuyabilirsiniz:

  • KOSGEB internet adresine giriş yaptıktan sonra,
  • Giriş yap butonuna tıklayın,
  • Açılan sayfada e-devlet ile giriş seçeceğine tıklayın ve sisteme giriş yapın,
  • Öne çıkan eğitimler kısmından hangi eğitimi almak istiyorsanız seçin,
  • Karşınıza çıkan eğitim videolarını sırasıyla izleyin,
  • Eğitim videolarını tamamladıktan sonra, sınav sorularını cevaplamanız gerekir,
  • Son olarak da belgeyi almaya hak kazanabilirsiniz.

KOSGEB Sertifikası Geçerlilik Süresi

Uzaktan eğitimle alınan eğitim sertifikalarına belirli bir geçerlilik süresi konulmamıştır. Fakat yüz yüze eğitimden aldığınız sertifikanın geçerlilik süresi 01.01.2021 tarihine kadar geçerlidir. KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Cevabını öğrendiyseniz e-devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Girişimcilik Belgesi Kayıp

Günümüz teknolojisi çoğu zaman bize fazlasıyla kolaylık sağlar. Bu sağlanan kolaylıkların bize faydasını bu yazıda da göreceksiniz. Eğer ki sertifikanızı kaybettiniz ve artık bulamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. E-devlet üzerinde bütün bilgilerinizin ve kayıtlı dosyalarınızın olması sayesinde, kaybolan sertifikanızın istediğiniz zaman e-devlet sitesine kimliğiniz ve şifrenizle birlikte giriş yaparak çıktısını alabilirsiniz. Böylelikle panik yapmanıza gerek kalmayacak ve sertifikanıza çok kolay bir şekilde ulaşacaksınız. KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Sorusunun da cevabını verdiğimiz bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz.

E-devlet KOSGEB Sertifika Sorgulama

KOSGEB’in resmi internet sitesinden uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin yıllık projeler halinde uzaktan eğitim olarak yapıldığını biliyoruz. Bu kurslara katılanlara girişimcilik sertifikası verilmekle birlikte, kursların tamamına %80 oranında katılım sağlamamış olursanız belgenizi de alamazsınız. Aldığınız bu sertifika ile girişim desteklerine başvuru yapabilir, hibe desteğini alarak iş yeri açma isteğiyle aldığınız bu sertifikanın sorgulamasını da e-devlet üzerinden rahatça yapabilirsiniz.

KOSGEB kurslarında, işletmenizi geliştirmek için; işletme geliştirme eğitimleri de alabilirsiniz. Girişimcilik eğitimlerinden yararlananlar arasında; engelli maaşı, dul maaşı ve yetim maaşı alanlar da bulunabilir. Yani girişimcilik eğitimlerine katılmamanız için büyük engellerle karşılaşmayacaksınız. Ayrıyeten çiftçilikle uğraşan, sigortalı olan veyahut sosyal yardım alanların da başvuru yapmasında hiç bir engel bulunmamaktadır. KOSGEB destekleri 2021 yılında da tüm hızıyla verilmeye devam edecektir.

728 90
Araç çubuğuna atla