2022 Bitcoin Tahmini | Kapalı Çarşı - Dolar, Euro, Altın ve Tüm Döviz Kurları - Ekonomi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    8.136,00
    % 0,05
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4970
    % -0,15
  • € EURO
    34,9404
    % 0,26
  • £ POUND
    40,6760
    % 0,20
  • ¥ YUAN
    4,4907
    % -0,08
  • РУБ RUBLE
    0,3536
    % 0,58
  • BITCOIN/TL
    2084060,379
    % -0,90
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

2022 Bitcoin Tahmini

2022 Bitcoin Tahmini
728 90

Kripto para piyasasının en lider ismi Bitcoin’ dir. İlk olarak 2008 yılında icat edilen ve 2009 yılında da piyasaya sürülen bu coin, son zamanlarda dijital para borsasının en önemli ismidir. Eğer kripto para borsasına biraz ilginiz varsa BTC yani Bitcoin’in şu an 380.677,05 Türk Lirası değerinde olduğunu bilirsiniz. Zaman zaman yaşadığı düşüşler ve yükselişler ile neredeyse tüm borsaya yön veren bu kripto para birimi için, satın alınması pek çok kişi için imkansız olsa da piyasaya yön vermesi açısından en çok takip edilen kripto para birimidir diyebiliriz.

O yüzden bu yazı içerisinde kripto para borsasına ilgi duyan ve bu konudaki yorumları merak edenler için 2022 Bitcoin tahmini, hedefi ne olur gibi soruların yanıtlarını vereceğiz. Bu konudaki yanıtlara ilgili alt başlıklar dahilinde ulaşabilirsiniz.

Başlıklar

300 250 4

Bitcoin Nedir?

2022 bitcoin tahminleri ve yorumları nedir sorusuna geçmeden önce ilk olarak bilmeyenler ya da daha detaylı bilgi almak isteyenler için Bitcoin nedir sorunun yanıtını vermekle işe başlayalım. Bilindiği üzere Bitcoin kavramı aslında yukarıda da bahsettiğimiz üzere 2009 yılından beri hayatımızda. İlk olarak bir Satoshi Nakamoto adını kullanan ve bilinmeyen bir kişi tarafından 2008 yılında icat edilmiş ve daha sonra 2009 yılında da hayatımıza dahil olmuştur. İşte çoğu kişi yavaş yavaş ve küçük küçük ün kazanmaya başlayan bu bitcoine daha o dönemlerde ilgi duymaya başlamış, çoğu kişi madenciliğini yapmış bazıları da bunu bir yatırım olarak köşeye koymuştu. Daha sonra Bitcoin değer kazanması ve en nihayetinde son zamanlarda rekor rakamlara ulaşması ile birlikte, işte bu az önce bahsi geçen kişilerin her biri emeklerinin karşılığını kendilerinin bile tahmin edemeyeceği rakamlar ile almış bulundular.

2008 yılında henüz sayılı kişinin haberi olan bu kripto para birimi, şimdilerde koskoca bir kripto para borsasını yönetiyor yani bu borsaya liderlik yapıyor diyebiliriz. Peki, bu kadar yüksek rakamlara ulaşan ve piyasaya yön veren bu kripto para hakkında 2022 bitcoin tahmini yorumları nasıl olacak?

2021 Yılı Bitcoin Tahminleri Ne?

Bilindiği üzere her ne kadar sonuna gelsek de henüz 2021 yılını daha tam olarak noktalamadık. Kripto para borsasındaki ani değişimlerin çok kısa süreler içerisinde gerçekleştiğini biliyorsak, buna binaen bir günün bile ne kadar önemli sonuçlar doğurabileceğini kavrıyoruz demektir. Bu yüzden 2022 bitcoin tahmini yorumları öncesinde sizlere ilk olarak 2021 yılının son çeyreği için analistlerin bahsettiği bitcoin yorumlarından söz edelim.

Bilindiği üzere Bitcoin kripto para borsasını doğrudan etkileyen bir coin. Durum böyle olunca diğer alt coinlerin yükseliş ya da düşüşlerine zemin hazırlayan bir coin olarak tanımlanıyor. 2021 yılının başında beri BTC ve diğer alt coinler harika bir performans sergileyerek güzel yükselişler gerçekleştirdi ve böylece çoğu yatırımcının yüzünü güldürmeyi başardılar. Analistlerin ve borsa ile uğraşanların deyimi ile bu dönemlere “ boğa dönemi “ adı verildi. Bilmeyenler için boğa döneminin, yatırım yapılan araçların en karlı devirleri olduğu kabaca söylenebilir.

BTC fiyatları şu aralar 43 bin dolar üzerinden işlem görüyor ancak piyasadaki trendler ve gelişmeler bu durumu her an değiştirebilir. O yüzden uzman analistlerin yaptığı yorumlara göre BTC ve Ethereum ilerleyen zamanlarda 350 bin doların üzerine ( BTC değeri ) üzerine çıkacak fakat bu yükseliş 2021 yılının son dönemleri içerisinde olmayacak. Şu an için bu rakamlar, bu paraların kat be kat ilerisinde bulunsa da uzmanlara göre BTC ve Ethereum 2022 yılında bahsedilen bu yükselişleri elde edcek ve değer kazanacak.

2022 Yılı İçin BTC Hedefi Ne Olacak?

2021 yılın son döneminde ünlü analistlerin tahminlerini yukarıda belirttik. Peki, 2022 bitcoin tahmini yani hedefi ne olacak? Yine aynı uzman analistlere göre daha önce de söylediğimiz BTC rekor yükselişleri görmeye devam edecek hatta ünlü analist Raul Pal’ın söylediklerine göre bitcoin 2022 yılın mart ayının sonuna kadar BTC 250 bin ila 400 bin dolar boyutuna ulaşacak. Şu anki değeri göz önüne alındığında hem BTC hem de Ethereum için oldukça iyi tahminlerde bulunan analiste aslında tutar bakımından olmasa da yükseliş açısından pek çok analist de katılıyor diyebiliriz.

Bunun arkasındaki sebeplerden birisi de yine yukarıda belirttiğimiz üzere BTC’nin en ünlü ve en çok kullanılan kripto para birimi olması. Dünya üzerinde hatırı sayılır ve en büyük firmalar bilindiği üzere onlarca belki de binlerce BTC’ye sahip. O yüzden bu yıl içerisinde de çeşitli gelişmeler ve bu kripto para biriminin grafiği dikkate alındığında 2022 yılı içerisinde artarak yükselişe geçmesi ihtimaller dahilinde.

2022 Yılında Bitcoin Düşer mi?

Bilindiği üzere tüm piyasalar arz ve talep mantığına ek olarak bu alandaki çeşitli gelişmelerin yaşanması ile de tetiklenmekte. Arz- talep ya da coinlerin yükseliş eğrileri analistler tarafından başarı ile tahmin edilmekte ancak meydana gelebilecek sürpriz gelişmeler ön görülememektedir. Bu noktada herkes Dogecoin’in Elon Musk tarafından desteklenmesi ve böylece değerinin çok fazla artması ile piyasaya ciddi etki etmesi olayını hatırlayacaktır. Yakın zaman içerisinde gerçekleştiğini söyleyebileceğimiz bu olay dahilinde BTC’deki düşüşün ne şekilde yaşandığını ve bu düşüşünde piyasayı nasıl olumsuz etkilediğini hepimiz biliyoruz.

Fakat ne olursa olsun BTC ve Ethereum gibi bu iki dev kripto para birimi için uzun vadede her daim karlı oldukları ya da olacakları söylenebilir. Bu yüzden 2022 yılı içerisinde BTC’yi de Ethereum’u da zaman zaman yükseliş halinde zaman zaman da düşüş halinde gözlemleyeceğiz. İşte bu yüzden bu konularda temkinli davranmakta ve bunlar baz alınarak piyasada bulunan coinlere yatırım yapılması tavsiye edilmektedir.

2022 Yılı Ethereum Tahminleri

Peki, BTC’den sonra 2. En büyük kripto birimi olarak kabul edilen Ethereum için hem 2021 hem de 2022 yılı için yapılan tahminler ne yönde? 2022 Bitcoin tahmini ve yorumları kadar Ethereum konusunda yapılan yorumlar da merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Bu bağlamda ünlü analistlerin yaptığı yorumlara göre tıpkı BTC gibi Ethereum da güzel yükselişler elde ediyor ve 2021 yılının sonunda ethereum fiyatının 4.596 dolar değerine ulaşması gerektiği tahminleri yer alıyor. Ayrıca 2025 yılının sonlarına doğru bu para birimi için de yaklaşık olarak 17. 810 dolar değerine ulaşması da bekleniyor.

Uzman analistlerin katıldığı bir anketin sonucuna göre 2022 yılında güzel bir artış grafiği sergileyecek olan Ethereum, ilerleyen yıllarda da bu yükselişine devam edecek ve 2025 yılında belirtilen bu değere ulaşacak. Bundan 5 yıl sonra yani 2030 yılı dahilinde de ş an için 4. 596 dolar olan değeri yaklaşık olarak 71. 763 dolara kadar tırmanabilecek. Fakat bilindiği üzere bunlar uzun vadeli ve bir kesinliği bulunmayan tahminler. O yüzden her zaman, bu işle uğraşan kişiler için hemen hemen tüm uzmanlar ve analistler temkinli davranmaları gerektiğini tavsiye ederler.

728 90
Araç çubuğuna atla